Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Borboly Csaba: “A minket megillető forrásokat várjuk Bukarestből a Hargita megyei szociális rendszer számára”

 

November 12-én, pénteken online zajlott Hargita Megye Tanácsának rendkívüli ülése, a legfontosabb napirendi pontok: a szociális védelmi rendszerre szánt összegek elkülönítése, a megyei utak téli karbantartása a felcsíki térségben, valamint a Nagyhagymás Közösségi Fejlesztési Társulás (ADI Hășmașul Mare) támogatása.

„Nem tartozunk azon szerencsések közé, akik állami forrást kaptak. Vártam a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság számára a költségvetés kiigazítását, amit másfél hónapja kértem, de az a pénz nem jött meg. Bízom benne, hogy az RMDSZ kormányon lévén biztosítja, hogy Hargita megye megkapja a szociális rendszerhez szükséges forrásokat. Addig is átcsoportosítunk a forrásainkból, hogy segíthessünk” – mondta a találkozó megnyitóján Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A költségvetéskiigazítás révén kerékpárutak építésének megvalósíthatósági tanulmányára, Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata számára mentőeszközök beszerzésére, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház számára egészségügyi eszközök beszerzésére kerültek elkülönítésre összegek.

A megyei utakon a biztonság érdekében a téli időszakban speciális időszakos karbantartási munkákra van szükség, így Felcsík, Szépvíz, Csíkszentmihály, Balánbánya térségében elvégzendő munkálatokat a megyei tanács cége, a Hargita Útkezelő Vállalatnak adták át, amely a gyalogátkelőhelyeken piros festést is fog alkalmazni.

Az ülésen elfogadták Hargita Megye Tanácsának tagdíját a Nagyhagymás Közösségi Fejlesztési Társulás tevékenységének támogatására, melynek fő célja a tagtelepülések, Balánbánya, Gyergyószentmiklós, Csíkszentdomokos, Gyimesközéplok kohéziójának növelése a gazdasági és társadalmi fejlődés érdekében, a természet tiszteletben tartásával. A társulás konkrét akciói között szerepel majd a PUZ kidolgozása, amely konkrét és koherens fejlesztést tesz lehetővé.

A találkozó végén Borboly Csaba ismertette a budapesti látogatás beszámolóját, melynek fő célja a Hargita megye fejlesztését szolgáló közös programokban és forrásokban való részvétel volt.

  • Hargita Megye Tanácsa sajtóirodájának tájékoztatójaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.