Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Borboly Csaba: “A Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ vezetőjének legfontosabb feladata visszahozni a kulturális életet a Lázár kastélyba”

 

A Megyei Tanács áprilisi ülésén Hargita Megye Tanácsa jóváhagyta a Megye Kulturális Stratégiáját, nagy jelentőséget tulajdonítva a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központnak.

Május 13-án Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke megbeszélést folytatott erről a témáról Gyergyószárhegyen, amelyen a kulturális központ munkatársai és vezetője, Kolcsár Béla vettek részt.

Az elnök kérése az volt, hogy a menedzser tegyen meg minden szükséges lépést, hogy a kulturális élet visszatérjen a Lázár kastélyba. Ugyanakkor a központ szeretne pályázni a digitális eszközök beszerzéséhez szükséges finanszírozásra, hogy kortárs multimédiás kiállításokat rendezhessen. Ugyanakkor ingatlanvásárlással növelni tudják a kiállítóteret.

„Az új kulturális stratégia szempontjából fő célunk a kultúrpolitika megerősítése és a kulturális élet korszerű infrastruktúrájának létrehozása 2030-ig. Ugyanakkor a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ fejlesztése kiemelt feladat. A kulturális kiállítások visszatérése a Lázár-kastélyba szintén olyan feladat lesz, amelyet munkával és megoldások keresésével kell teljesítenünk”- mondta Borboly Csaba.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.