Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Borboly Csaba: “A polgárokat életre és versenyképességre kell nevelni összetartó és kitartó közösségekben”

 

„Életünk során tanulunk, és teszünk egy szebb jelenért és jövőért, mind magunk, mind a közösség érdekében. Ebben az összefüggésben a helyi és regionális önkormányzatok fontos szerepet játszanak az inkluzív, magas színvonalú oktatás és az egész életen át tartó tanulás lehetőségeinek biztosításában, amelyek elengedhetetlenek az állampolgárok munkaerő-piaci versenyképességét biztosító eszközök beszerzéséhez, és ezáltal egy rugalmas és összetartó közösség társadalmi és gazdasági fejlődéséhez”- mondta Borboly Csaba az egész életen át tartó tanulás munkacsoportjának ülésén.

A munkacsoport platformja itt tanulmányozható: http://www.lll-interestgroup.eu/ .

A találkozón részt vett Roberta Metsola, az Európai Parlament oktatással és tanulással foglalkozó elnöke, akivel Borboly Csaba ismertette nézeteit, elképzeléseit.

https://twitter.com/EPP_CoR/status/1526511894617546752

Borboly Csaba ugyanakkor leszögezte, Hargita Megye Tanácsának egyik prioritása a munkanélküliség, a képzett munkaerő elvándorlás és az agyelszívás csökkentése az oktatás fejlesztésével, piaci igényekhez igazításával, hangsúlyozva a szorosabb együttműködés szükségességét az oktatási intézmények, a helyi, ill. regionális hatóságok és vállalkozások között.

„A helyi önkormányzatok hidat jelenthetnek, különösen a vidéki és a kevésbé fejlett területeken. A 21. század tanárai komoly kihívásokkal néznek szembe a technológia ezen folyamatosan változó világában, ezért gondolkodásmódot kell változtatnunk, és támogatnunk kell az egész életen át tartó tanulást és képzést a közoktatási rendszerben. Az egész életen át tartó tanulás és a mobilitás elengedhetetlen a foglalkoztathatóság, az aktív állampolgárság, a személyes fejlődés és a társadalmi kirekesztés csökkentése érdekében.”

  • Hargita Megye Tanácsa sajtóirodájának tájékoztatójaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.