Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Borboly Csaba: “Az Európai Bizottságnak elemeznie kell Románia jelentéseit az Alapjogi Charta Európai Unióban történő alkalmazásáról”

 

 

  • Sérülnek az alkotmányos jogok a medveprobléma miatt

Az Európai Unió Régiók Bizottsága 141. plenáris ülésén az Alapjogi Charta EU-ban történő végrehajtásának megerősítését célzó stratégiáról július 1-jén Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke véleményt nyilvánított, hivatkozva a jelenlegi Hargita megyei és romániai helyzetre.

“Hargita megyében valódi problémák vannak, az emberek életét mindennap veszély fenyegeti, és ez a szempont nem kap megfelelő figyelmet, mert a konszenzus és a konkrét cselekvés hiányával szembesülünk. Hogyan alkalmazza Románia, mint uniós tag, a vadon élő állatokról szóló irányelvet? Hány életet kell még feláldozni az emberi jogok előtérbe helyezése érdekében? ”- mondta Borboly Csaba.

Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint a demokratikus értékek és az alapvető jogok témája, amelyről a tagállamok jelenleg vitáznak, nagyon érzékeny téma, de néha fontos kérdések elmaradnak: “Például az emberek közötti együttélés esetén és a nagyragadozók esetében az élőhelyirányelv 14. és 16. cikke kimondja, hogy az egészség és az élet biztonsága elsőbbséget élvez. Ezért a polgárok alapvető joga, hogy életüket megvédjék a veszélyes állatoktól. ”
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük