Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Borboly Csaba: Az RMDSZ csapat támogatásával, az “Anghel Saligny” országos programon keresztül rehabilitáljuk 127-es, Gyergyóditró- Gyergyótölgyes megyei utat

 

Szeptember 24 -én, pénteken, Hargita Megye Tanácsa rendes online ülésén döntöttek a következőkről: kérések benyújtása az Anghel Saligny programba, a jövedelemadó 6%-nak szétosztása a települések számára, a tömegszállítási közszolgálat kezelése, költségvetés módosítása a beruházások folytatása érdekében.

„A mai döntés az „Anghel Saligny” programon keresztül történő finanszírozási kérelmek tekintetében nagyon fontos és időszerű, és minden erőfeszítést meg kell tenni annak érdekében, hogy a lehető legtöbb pénzt kaphassuk Hargita megyének. Ha a korábbi években nem részesültünk a megyei utak helyreállítására szánt forrásokból, akkor most 16 célt tűztünk ki, és vezető szerepet fogunk betölteni ezen források elérésében. Nem hagyhatjuk ki ezt a lehetőséget, amellyel képesek leszünk fejleszteni a helyi közösségeket és összekapcsolni Hargita megyét más megyékkel ” – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A finanszírozási kérelmek célja több megyei út helyreállítása, a védelmi infrastruktúrán végzett munkák, a hídjavítás, az úthálózat megszilárdítása, a helységek vízellátása a régiók és közösségek összekapcsolása érdekében, ezáltal a 123 -as Úzvölgye – Bákó megye közötti út helyreállítása, a 127-es Gyergyóditró- Gyergyótölgyes megyei út szerkezetének feljavítása és a 127A megyei út újjáépítése Neamț megye határáig.

Ez alkalommal összesen húsz önkormányzat kapott támogatást a 6%-os jövedelemadó visszaosztásból, amelyeket útjavításokra, közösségi terek/épületek építésére/javítására, vízhálózat bővítésére fordítanak a helyi közösségek.

Az ülésen jóváhagyták a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőséggel való együttműködési protokoll tökéletesítésével a megengedett maximális határértéket meghaladó járművek megyei útakon érvényes közlekedési szabályokat, amelyeken keresztül ellenőrizhető a közlekedés, és megteszik a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a megyei utakon megállítsák a nehézforgalmat.

A találkozó során tárgyalt másik fontos projekt az orvosok számára kialakított házak építése volt, Borboly Csaba hangsúlyozta, hogy 100 lakás építését célozza az Országos Lakásügynökség révén, a kormány finanszírozásával, ez a cél szerepel a 13 prioritás listájában.

A megbeszélés során jóváhagyták a Balánbánya és Székelykeresztúr városaiban működő üzleti inkubátorok létrehozásával kapcsolatos projekt költségeit is.

  • a Hargita Megyei Tanács Sajtóirodájának tájékoztatásaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.