Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Borboly Csaba: “Ha nem cselekszünk időben, a beruházások leállhatnak”

Foto: Borboly Csaba/Facebook

“Tekintettel az elmúlt évek helyzetére és különösen a világjárvány miatt bevezetett korlátozásokra, valószínű, hogy a kormánynak nincs elegendő forrása a közberuházásokhoz és a magánszektor fejlesztéséhez” – mondta Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke, aki szerint rendkívül fontos, hogy a helyi hatóságok, de a magánszektor is felkészüljön az Európai Unió következő pénzügyi időszakára, mivel mindkét ágazatban folytatni kell a beruházásokat.

A megyei tanács elnöke ennek kapcsán kijelentette, hogy az intézmény részt vesz azokban az európai szintű konzultációkban, amelyek révén meg kívánják határozni az állami támogatási rendszer végrehajtásának problémáit, különösen a gazdasági szolgáltatásokkal és a regionális finanszírozás területén.

A Régiók Európai Bizottsága a RegHub hálózaton keresztül arra törekszik, hogy bevonja a helyi és regionális érdekelteket minden olyan területbe, amelyben megfelelő súlyt kaphatnak, annak érdekében, hogy az EU politikáit közelebb hozzák az emberekhez, bevonva a helyi és regionális önkormányzatokat.

A Hargita Megyei Tanács Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya összegyűjti az e tekintetben megfogalmazott javaslatokat és továbbítja azokat az Európai Unió konzultatív testületeinek.

Nemrég az Európai Bizottság szakembereket tömörítő programjában (Fit for Future Platform) úgy döntöttek, hogy szorosan együttműködnek a Régiók Európai Bizottságának RegHub hálózatával, felismerve, hogy ennek révén több olyan észrevétel, javaslat is összegyűl az egyes városokból, megyékből vagy régiókból, amellyel egyszerűsíthetik az EU-s jogszabályokat és csökkenthetik a bürokráciát.

A kérdőív még kitölthető május 30-án 12 óráig az alábbi linken:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/StateAidConsultation_RegHubHR_2020?surveylanguage=HU

Borboly Csabának a Régiók Európai Bizottságában végzett tevékenységéről itt olvashatnak: https://www.borbolycsaba.ro/tevekenyseg/regiok-bizottsaga/

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük