Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Borboly Csaba: „A költségvetésre vonatkozó döntéseknek felelősnek és hatékonynak kell lenniük. A bevételeknek és a kiadásoknak egyensúlyban kell lenniük”

 

Hargita Megye Tanácsának július 7-i, csütörtöki soros ülésén a fő vitatéma a megye költségvetésének az aktuális kihívásoknak megfelelő módosítása volt.

„Néhány kihívással nézünk szembe, amelyekre gyorsan és hatékonyan kell reagálni, hogy később ne hajoljon negatív irányba a költségvetésünk” – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Hangsúlyozta, hogy a költségvetés egyeztetések, tárgyalások és átgondolt terv alapján készült, elsősorban az „Anghel Saligny” programból származó források alapján, amelyeket nem a vártnak megfelelően irányítottak, így a 140 millió lejes összeget az egyik legfontosabb beruházásra, a Székelyudvarhelyt Székelykeresztúrral összekötő útszakaszra fordítják. Éppen ezért dönteni kell a folyamatban lévő beruházásokról, amelyekre az építőipari piac jelenlegi növekvő áraihoz képest kedvező áron már megkötötték a szerződéseket. A felkínált megoldás egyes intézmények költségvetésének csökkentése és forrásvonzó képességük megerősítése volt.

Konszenzus hiányában a megyei költségvetéssel kapcsolatos döntést és az azzal kapcsolatos többi döntés lekerült a képviselő-testületi ülés napirendjéről, majd egy következő ülésen új javaslatot tesznek a tanácsosoknak.

Az ülésen meghozott döntések Székelyudvarhely, Székelykeresztúr és Szentegyháza településeken található, Hargita megye privát területén található lakások értékesítéséről szóltak, ugyancsak a költségvetés kiigazítása összefüggésében, valamint a csíkszeredai megyei sürgősségi kórház adminisztrálásába adott mobil konténerek feletti ügyintézési jog meghosszabbításáról.

„Minél tovább halogatjuk a döntéshozatalt, annál nehezebb lesz az igények kielégítése. Megpróbálok visszatérni egy javaslattal a tanácshoz, de konszenzusra van szükségünk. A költségvetést csak felelősen és vállaltan lehet kidolgozni” – zárta gondolatait Borboly Csaba.

  • Hargita Megye Tanácsa Sajtóirodája által szolgáltatott információkVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.