Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Borboly Csaba ismét együttműködésre sürget az intézmény költségvetésének egyensúlya érdekében

  • Hargita Megye Tanácsa „Márton Áron-emlékéremmel” tüntette ki Dr. Pop Csillát

Hargita Megye Tanácsának július 18-i, hétfői rendkívüli ülését ünnepi pillanat nyitotta meg, amikor a “Márton” Áron-emlékérem” átadásával elismerték Dr. Pop Csilla tevékenységét, különösen a Covid-19-es betegek ellátása terén tanúsított szakmai felkészültségét.

„Amikor sokan meghátráltak önvédelem és személyes kényelem miatt, Dr. Pop Csilla a személyes fizikai lehetőségeket messze meghaladó iszonyatos harcot vívott a betegséggel, hátrahagyva saját érdekeit, végső soron az egészségét kockáztatva nagyon sok COVID-es esetet kezelt és meggyógyított. Fantasztikus hollywoodi karakterhez méltó személyes elszántsággal, napokat és éjszakákat egymás után feláldozva bebizonyította, hogy egy ilyen szörnyű világjárványban egyetlen ember is hozhat változást. Egyedülálló személyes humorral, betegségen és halálon nevetve, a „nem”, a „nem lehet” vagy „nem szólok bele” kifejezéseket nem ismerve kezelte a kétségbeesett eseteket, és segített sok betegnek abban, hogy biztonságosan visszatérhessen a kórházból családja körébe” értékelte Dr. Adrian-Cristian Dobrică.

Az ülés sürgőssége abból fakadt, hogy a Munkaügyi és Társadalmi Szolidaritási Minisztériumnak korrigálnia kellett a fogyatékkal élő személyek jogainak védelmét szolgáló összeget, másrészt a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház beruházásra és orvosi eszközök beszerzésére irányuló sikeres pályázatának vissza nem térítendő támogatási összegét be kellett építeni a költségvetésbe, valamint a Hargita Megyei Kulturális Központ és a Hargita Népe Kiadó vissza nem térítendő projektek elnyerése után a költségvetés korrigálására volt szükség.

„Amíg meg nem találjuk a költségvetés egyensúlyát, hogy az év végéig megbízható forrásból tervezhessünk, addig azt javaslom, hogy ne vállaljunk új kötelezettségeket. Annak érdekében, hogy a megkezdett beruházások ne szakadjanak meg, ne adjunk fel a betervezett programokat és biztosítsuk a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóságnak (DGASPC) szánt összegeket és szeretnénk, ha a tervezett hitelkeretet a pénzügyminisztériumtól a bizottság jóváhagyná. A megyei utakon vannak munkálatok (Dj123 Csíkszentmárton-Egerszék, DJ127 Gyergyóditró-Gyergyótölgyes, DJ 127A Gyergyótölgyes- Hidegség, DJ 13 Maros megye határa-Etéd, amelyekre az igényelt összeget fordítanánk. Nem vagyok túl optimista, mert kormányon levő társaim azt mondják, hogy nem hagynak jóvá hitelt, de ha mindannyian felsorakozunk, akkor találhatunk kiskaput. Mindenki kapcsolódjon be, hogy meg tudjuk győzni a pénzügyminisztériumot, tegyünk meg minden szükséges lépést a kedvező döntés érdekében, hogy ne kelljen leépítéseket, átszervezéseket végrehajtani” – emelte ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

  • fotó és információ: Hargita Megye Tanácsának Sajtóirodája

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.