Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Borboly Csaba: Együttműködéssel bővítjük Hargita megye sípálya hálózatát!

 

Egységes belépőkártyával lehet igénybe venni hat sípályát

Január 14-én sajtótájékoztató keretében mutatták be Homoródfürdőn a megye szinten egyedülálló kezdeményezést, amely a 2 bucsini, a csomafalvi Veresvirág, a homoródfürdői, a hargitafürdői és a csíksomlyói, összesen hat sípálya társulása eredményeként jött létre, Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás aktív közreműködésével annak érdekében, hogy megkönnyítsék a téli sportok kedvelőinek a sípályákhoz való hozzáférést.

„Nagyon örülök, hogy ma itt lehetek a homoródfürdői sípályán, hogy üdvözöljem ezt az egyedülálló kezdeményezést, a megye sípályarendszerének kibővítését hat sípálya társulásával. Úgy gondolom, ez hatalmas lehetőség mind a téli sportok kedvelői, mind a vállalkozók számára. Köszönöm Bíró Barna Botondnak, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás elnökének és a Hargita Megyei Tanács alelnökének a részvételét ebben a fenntartható projektben, valamint a sípálya üzemeltetőknek, akik pozitívan reagáltak erre a kezdeményezésre. “- mondta Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke.

A világjárvány-korlátozásokkal összefüggésben a turizmus volt a leginkább érintett területek között, amely beruházásokat és forrásokat igényelt a fejlődés támogatásához és az európai normákhoz való igazodáshoz, nagyon fontos a jelenlegi kormány részvétele a turizmus, különösen a helyi turizmus újraindításában.

A mai kezdeményezés bizonyítja, hogy az együttműködés és a csapatmunka révén fenntartható fejlődési megoldásokat lehet találni.

A konferencia végén Borboly Csaba Sanyival, a visitharghita kabalájával Hargita megye felfedezésére invitáltak, ahol a hagyományos helyi termékek ötvöződnek a szabadidős lehetőségekkel egy zöld és családbarát megyében.

Információk a sípályákról a https://visitharghita.com/ro/places/skiharghita platformon.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük