Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Borboly Csaba az árvízkárok felmérését sürgeti

 

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az árvíz okozta károk felmérését sürgeti. Ma reggel a megyeházán megbeszélést tartottak, amelynek során Gergely András, Csíkszentmárton polgármestere arról tájékoztatta Borboly Csaba megyeelnököt, hogy a kárfelmérő bizottság még nem járt a községben az árvíz okozta károk felmérésére. Borboly Csaba annál is sajnálatosabbnak tartja a helyzetet, hogy a lakosok saját erőből már sok minden kárt helyrehoztak. Végül, de nem utolsó sorban a megyei tanács elnöke arra kérte a kárfelmérő bizottságot, hogy tekintettel a gyimesközéploki és csíkszentdomokosi tegnapi felhőszakadásra halassza el a ma 11:00 órára tervezett gyűlését. A gyűlést nem halasztották el.

Az árvíz elmosta az út egy részét Hidegségben

A megyei tanács elnöke, a megyei tanács technikai igazgatóságának képviselői, a megyei tanácsosok és a polgármester képviselői ma a helyszínen voltak. A 127B megyei út egy szakaszát teljesen tönkretette az árvíz, illetve egy hidat is elvitt az áradat. Kb. háromezer ember nem tudja megközelíteni a 12A országutat járműveivel. Egy lakóházat és gazdasági épületeket is megrongált a víz. Nehézkes a közlekedés nemcsak Hidegségben, hanem Szalamáson és Jávárdapatakán is.

Gergely Károly reményét fejezte ki, hogy a kárfelmérés minél előbb megtörténik, és együttműködés eredményeként a megyei út is rövid időn belül járható lesz.

Rácz Árpád térségi megyei tanácsos szerint a lakosok saját erőből igyekeznek a károkat csökkenteni, azonban a több tonnányi törmelék és föld mozgatására nagy erőgépekre van szükség, hogy a járhatóságot minél előbb biztosítani tudják.

Borboly Csaba elmondta, hogy a sürgős munkálatokat elkezdik. Ugyanakkor bizalmát fejezte ki, hogy néhány hét leforgása alatt aláírják a 127B út és a hidak, illetve a támfalak felújításáról szóló szerződést, amennyiben nem lesznek óvások benyújtva a közbeszerzéssel kapcsolatban. A megyei tanács elnöke hozzátette, hogy a helyi lakók közreműködésén kívül nagy szükség van a kormány támogatására az árvízkárok helyrehozására.

Felvételek a helyszínről.

Árvíz Hidegségben

Komoly gondokat okozott a tegnap esti áradás Hidegségen. A helybéliék, a polgármester, az utász kollégák és a megyei tanácsosok is megszólalnak a videóban:

Publicată de Borboly Csaba pe Luni, 24 iunie 2019

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.