Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Borboly Csaba: “Párbeszéddel és a megye gazdasági szereplői felé való nyitottsággal serkentjük a piaci versenyképességet”

 

Hargita Megye Tanácsa ma, január 20-án online közbeszerzési webinárium keretében megkezdte az első tájékoztatót a közbeszerzések területén bekövetkezett jogszabályi változásokról, hogy támogassa a gazdasági szereplőket a szerződő fél által szervezett közbeszerzési eljárásokban.

„Azt szeretném, ha minden Hargita megyei cég – mérettől függetlenül – részt venne a Hargita Megye Tanácsa, az alárendelt intézmények vagy más helyi hatóságok által lebonyolított odaítélési eljárásokban, mert így tervezhetik költségvetésüket és tevékenységüket, mi pedig kedvezményezettek betölthetjük áru-, szolgáltatás- és munkálat szükségleteinket. Ez egy mindenki számára előnyös folyamat, és arra biztatom őket, hogy regisztráljanak a megyei tanács platformján, hogy értesítést kapjanak az intézmény által végrehajtott vásárlásokról. Nagyobb számú cég részvételével a szolgáltatások minőségének javítására is számítunk. Mi vagyunk a legjobb Központosított Közbeszerzési Osztály, és ez egy rendkívül profi csapat tevékenységének köszönhető, mert a hangsúly a jogszabályok betartásán, a minőségen és a hatékonyságon van” – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A webinárium során a résztvevők tájékoztatást kaptak a közbeszerzési jogszabályok változásairól, különös tekintettel a közvetlen beszerzésekre, az ajánlatok benyújtásáról és az odaítélési eljárásokban való részvételről.

Groza Noémi, a Közbeszerzési Szolgálat vezetője arra buzdította a gazdasági szereplőket, hogy legyenek nyitottak a Hargita Megye Tanácsa által kínált lehetőségekre: „Piaci konzultációs tevékenységet indítottunk a közbeszerzés tárgyát képező szolgáltatások, építési beruházások, áruk értékeinek, műszaki specifikációinak minél pontosabb megállapítása érdekében. Bátorítom Önöket, hogy vegyenek részt ezeken a piaci konzultációkon, amelyek megtalálhatók a SEAP honlapján, mivel minden közölt információ bizalmas és anonim, a Központi Beszerzési Osztály célja, hogy korrekt képet kapjon a piacról. Olyan beszerzést kívánunk létrehozni, amely teljes mértékben lefedi az ajánlatkérő igényeit, és ezáltal lehetőséget ad a gazdasági szereplőknek, hogy azonosítsák konkrét igényeinket. Ebben az értelemben a piacot is fejlődésre ösztönözzük.”

Hargita Megye Tanácsának közbeszerzéssel foglalkozó platformja ITT érhető el.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.