Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Borboly Csaba: “Egyezségre kell jutni, hogy a Gyilkos-tó térségének fejlesztési projektjei megkapják a kellő lendületet”

Hargita Megye Tanácsa partner a fenntartható fejlesztési projektekben

Csütörtökön, június 23-án a gyergyószentmiklósi városházán tartott sajtótájékoztatón Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke felkérte Csergő Tibor polgármestert és a gyergyószentmiklósi önkormányzat képviselőit, hogy hívjanak össze egy gyűlést, amelyen megvitatják a Gyilkos-tó turisztikai térségének fejlesztését.

“Minden nézeteltérés és a Gyilkos-tó körüli cirkusz nem szolgálja sem Gyergyószentmiklós, sem Hargita megye javát. Hargita Megye Tanácsa mindig is az üdülőhely fenntartható fejlesztése mellett foglalt állást. Úgy gondolom, a Gyilkos-tó környéki problémát csak azok tudják megoldani, akik helyi szinten érintettek. Egyértelmű cselekvésekre van szükség, a megoldást a közös munkában és a jó döntésekben látom. Az elmúlt években számos visszaélés és káosz volt, ami veszélyezteti a tó létét és ennek a természeti csodának a jövőjét, amely turisztikai látványosság. Egy olyan időszakban, amikor számos fejlesztési lehetőség kínálkozik, például európai uniós projektek, ágazati operatív programok vagy fejlesztési tervek, döbbenten látom, hogy nem a fejlesztésen, hanem a kölcsönös támadáson van a hangsúly. A fejlődéshez összefogásra, közös gondolkodásra, elszántságra és konszenzusra van szükség, ami sajnos jelenleg hiányzik. A különböző érdekek hátráltatják a tó szépségének megőrzését, fenntartható fejlődését, mind a turisztikai bevételek, mind az ezzel járó minőségi mutatók javítása tekintetében” – mondta Borboly Csaba.

Hargita Megye Tanácsa évek óta igyekszik partner lenni a térség fenntartható fejlődésében, és ez az első alkalom, hogy Gyergyószentmiklós vezetése nyitott az együttműködésre a helyzet megoldása érdekében.

“Amit mostanában észleltünk a Vörös-tónál kialakult helyzettel kapcsolatban, azt mondhatjuk, hogy az becsmérlés, és ezt a feszültséget olyan entitások irányítják, amelyek nem akarják, hogy a problémák rendbe jöjjenek. Mindenkit, aki építő szándékkal jön, szívesen látunk. A megyei tanács elnökének javaslatát tehát a gyergyószentmiklósi városháza támogatja. Ennek kapcsán a júliusi rendes ülésre megbeszélést folytatunk a helyi tanáccsal és a megyei tanáccsal, majd meghívunk minden érdeklődőt, hogy lássuk, a következő 10 évben hogyan viszonyulunk a turisztikai szolgáltatások minőségét javító beruházásokhoz” – mondta Csergő Tibor polgármester.

  • Hargita Megye Tanácsa Sajtóirodájának tájékoztatójaVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.