Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Budapest kijelenti: „A magyar kormány nem mond le erről a földről!”

 

Potápi Árpád János államtitkár befejezettnek tekinti a magányt a Kárpát- medencében. A magyar miniszterelnöki kabinet nemzetpolitikáért felelős államtitkára beszélt erről péntek este, a Csíki Székely Múzeumban Kratochvill Károly és a Székely Hadosztály c. kiállítás megnyitóján, tájékoztat az MTI magyar hírügynökség, idézi a stiripesurse.ro.

Potápi kijelentette: „A magyar kormány nem mond le erről a földről!”, a magyarságról, a magyar nemzetrészekről és a magyarság történelméről. Hozzátette, ma már nem kell országhatárokat megváltoztatni a magyarság megvédéséhez.

„Véget ért a száz év magány. Gazdasági fejlesztési programokkal, a tematikus évekkel, a Kárpát-medence oktatási és gazdasági térségének megteremtésével az utóbbi nyolc évben arra törekedtünk, hogy az Önök szülőföldön való megmaradását elősegítsük “- mondta az államtitkár.

Elmondta, hogy nemrég meglátogatta a szerbiai Maradik falut, amelyről ismert, hogy 1918 októberében, halála előtt néhány nappal Tisza István magyar miniszterelnök itt járt. Összehívta a falubelieket és elmondta, hogy a Monarchia elvesztette a háborút, de hitük és magyar identitásuk megőrzésére kérte őket. „Ezt Erdélyben is mondhatta volna, ha ide jött volna”, fogalmazott az államtitkár.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.