Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Részvételi költségvetés 2022, Hargita megye: A ötletek benyújtási szakasza lezárult

Egy hónapon át, június 8-ig a Hargita megyei lakosoknak lehetőségük volt közösségfejlesztési ötleteket benyújtani a 2022-es részvételi költségvetés keretein belül, amelyre 1 millió lejt különítettek el.

Szám szerint 40 ötletet nyújtottak be, amelyeket egy szakértőkből álló bizottság elemzett.

“Mivel ez az első év, amikor elindítottuk a részvételen alapuló költségvetés-tervezést, elmondhatjuk, hogy ez egy kísérleti program Hargita megyében, így menet közben tanulunk. Örülök, hogy a benyújtott ötletek kreatívak, és a közösséget szolgálják. A bizottság minden egyes ötletet elemezni fog, hogy megállapítsa, megfelel-e a megállapított kritériumoknak, megfelel-e a megyei tanács stratégiáinak, és megvalósítható-e” mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A Bizottság minden egyes ötletet külön-külön elemez, és ha az ötlet több javaslatot is tartalmaz, amelyek közül néhány nem felel meg a megállapított kritériumoknak, akkor kiválasztják azokat amelyek, megfelelnek és erről az ötletgazdát is értesítik e-mailben.

A hasonló célú ötleteket összevonják, hogy ezek ne versenyezzenek egymással.

A kiválasztott ötletek felkerülnek a platformra és szavazásra kerülnek.

A projektek elemzése, érvényesítése a szabályzatban megadott kritériumok szerint július 7-ig volt tervezve, viszont a program iránti nagy érdeklődés eredményeképpen beküldött 40 ötlet értékelése  időigényes, ezért várhatóan az eredményeknek a platformra való  feltöltésre július 18-án kerül sor.

Az online szavazáshoz már lehet regisztrálni a  https://hargitamegye.ro/reszveteli-koltsegvetes/ oldalon.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.