Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az állami szektorban dolgozók hosszú hétvégének örvendhetnek a Román Fejedelemségek Egyesülésének napja alkalmából

 

Kormányhatározat alapján 2023 január 23, a Román Fejedelemségek Egyesülésének napja, január 24-ét megelőző hétfő, szabadnap. A kormányhatározat közintézmények és közhivatalok alkalmazottait érinti, és összekapcsolja a hétvégi munkaszüneti napokat, január 21-22., valamint a január 24-i szabadnapot, a Román Fejedelemségek Egyesülésének napját.

Az állami szféra dolgozóinak szabadnapjairól a Munka Törvénykönyve alapján döntöttek, hogy a munkaadók és munkavállalók egész évre be tudják táblázni szabadnapjaikat.

A jogszabály rendelkezései nem vonatkoznak azokra a munkahelyekre, ahol a tevékenység a termelési folyamat vagy a tevékenység sajátosságai miatt nem szakítható meg, sem a január 23-án esedékes tárgyalások lefolytatásában részt vevő bíróságok bíráira és egyéb személyzetére, vagy a perek résztvevőire.

A munkaszüneti napok ledolgozása érdekében a közintézmények és közhivatalok a kialakított tervek szerint ennek érdekében meghosszabbítják munkaidejüket.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.