Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Kútból mentett ló, tűzeset és további számos más küldetés amelyben a Hargita megyei tűzoltók részt vettek az utóbbi 24 órában

Foto: ISU Harghita

Az utóbbi 24 órában a Hargita megyei katonai tűzoltók 17 különböző sürgősségi esetet kezeltek, ezek egyike tűzeset volt, egy túlsúlyos személy szállítása, egy állatmentés és 14 elsősegélynyújtás.

Tegnap este a székelyudvarhelyi katonai és önkéntes, valamint a siménfalvi önkéntes tűzoltók egy kb. 4 méter mély kútba esett ló kimentésében vettek részt Medesér faluban. Nagy erőfeszítések árán a lovat sikerült épségben kimenteni és átadni gazdájának.

A csíkszeredai katonai tűzoltókat egy csibai tűzesethez riasztották 13:00 órakor. A helyszínre érkező tűzoltók megállapították, hogy egy égő gazdasági épületről van szó, amelyben a lakás kazánháza is működik, és fennáll a veszély, hogy a lángok átterjednek a szomszédos lakásra is és fennáll a robbanás veszélye a bent található aragázpalack miatt. Ez utóbbit a tűzoltók eltávolították, és a tüzet eloltották. Szerencsére személyi sérülés nem történt. A tűzben elégett: a gazdasági melléképület egészen, egy aragázkályha, bútorzat, egy láncfűrész, egy hűtőszekrény, könyvek és egyéb javak. A tüzet valószínűleg egy túlhevült kályha okozta, amelyet nem megfelelő távolságra helyeztek a gyúlékony anyagoktól. A beavatkozás során sikerült 300.000 lej értékű anyagi javakat megmenteni, a keletkezett kár 15.000 lejre becsülhető.

Figyelem! A legtöbb otthoni tüzet tisztítatlan kémények, rögtönzött vagy hibás elektromos berendezések, valamint felügyelet nélkül hagyott fűtőberendezések okozzák. Hibás fűtőberendezések, repedezett kémények vagy a kéményben lévő fűtőelemek szivárgása szén-monoxid felszabadulásához vagy tűzkitöréshez vezethet. A kémények időszakos ellenőrzése, javítása és tisztítása kötelező! Tilos tűzhelyeket és egyéb hibás, rögtönzött, üzemanyaggal túltöltött vagy felügyelet nélküli fűtőberendezéseket használni, valamint gyúlékony folyadékok használatával tüzet gyújtani!

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük