Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Önkiszolgáló számítógépek az adófizetők rendelkezésére az adóhivatalokban

 

A Pénzügyminisztérium az Országos Adóhatóságon keresztül biztosítja az adófizetők számára a területi adóhivatalok irodáiban az önkiszolgálásra szánt számítógépeket az adózási kötelezettségek teljesítésének megkönnyítése érdekében. Ezeken a számítógépeken keresztül az adófizetők be tudják nyújtani az egyéni adózási és hozzájárulási nyilatkozatot.

A hatályos jogszabályok értelmében 2019 július 31-éig tehető le az Egységes nyilatkozat.

Azok az adófizetők, akik nem rendelkeznek személyi számítógéppel, vagy nem rendelkeznek internetkapcsolattal, az adóhivatalokon belüli önkiszolgáló számítógépeket használhatják virtuális magánterületük (SPV) létrehozásához és más az ANAF által rendelkezésre bocsátott elektronikus szolgáltatások igénybevételéhez. Kérésre az adófizetőket közvetlenül az adóhatóságok irányítják az adózási kötelezettségeik teljesítésében.

Ezek a számítógépek kizárólag az adóhatóságok és a Pénzügyminisztérium által az adófizetőknek nyújtott elektronikus szolgáltatások elérésére szolgálnak.

Az önkiszolgáló számítógépekkel rendelkező adóhivatalok jegyzéke megtalálható az intézmény honlapján, www.anaf.ro.

A virtuális magánterület (SPV) létrehozására vonatkozó útmutatás megtalálható az intézmény honlapján, www.anaf.ro, a https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/Inregistrare_persoane_fizice linken.

Továbbá az „Egyéni jövedelemadó- és az egyéni szociális hozzájárulás nyilatkozat” a „Deposit Statement” szolgáltatáson keresztül is elküldhető az adóhivatalnak, amely a www.e-guvernare.ro portálon található, minősített digitális tanúsítvány alapján.

Megkérjük az adófizetőket, hogy az egységes nyilatkozatot időben nyújtsák be, hogy elkerüljék az ANAF informatikai rendszerének túlterhelését a határidő lejárta körül.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.