Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

“Oltás és tesztelés a tanulásért!” országos kampány Csíkszeredában

Az Oktatási Minisztérium kezdeményezésére április 28-án, szerdán Csíkszeredában az Oktatásügyi Minisztérium kezdeményezésére elindult az “Oltás és tesztelés a tanulásért!” országos kampány, Radu Szekely oktatásügyi államtitkár jelenlétében.

Az eseményre, amelyet a Hargita Megyei Tanfelügyelőség szervezett, az „Apáczai Csere János” Pedagógusok Házában került sor, Hargita Megye Tanácsának támogatásával és bevonásával.

Radu Szekely oktatásügyi államtitkár mellett az eseményen részt vett Szabó Zsolt, Hargita megyei prefektus, Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke, Tar Gyöngyi, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság ügyvezető igazgatója, Demeter Levente főtanfelügyelő és Glodeanu Cristodel, főtanfelügyelő- helyettes.

A “Védőoltás és tesztelés a tanulásért!” kampány fő célja a diákok, a tanárok és a szülők tájékoztatása a COVID-19 járvány csökkentésének fontosságáról és szükségességéről az oktatók önkéntes oltása és a tanulók és az oktatási rendszer alkalmazottainak tesztelése révén (a 3.235 / 93/2021. sz. közös miniszteri rendelet, a későbbi módosításokkal és kiegészítésekkel), olyan esetekben, amikor azok a fertőzés megerősített eseteivel kapcsolatba kerültek.

Az “Oltás és tesztelés a tanulásért!” kampány 2021. április 7-én – az egészség világnapján indult, Románia minden megyéjében 2021. április 8–29. között tematikus konferenciákat / webes szemináriumokat szerveztek, amelyek célja az iskolák, óvodák és egyetemek egészségbiztonságát támogató intézkedések előmozdítása a helyes információ, tudatosság és egyéni felelősség által.

Az “Oltás és tesztelés a tanulásért!” kampány lebonyolítása Hargita megyében az alábbi videón tekinthető meg:

Fotó/videó:„Apáczai Csere János” Pedagógusok Háza
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.