Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Talpra állították a majdnem elpusztult medvebocsot

A Romsilva Országos Erdészeti Igazgatóság közli, hogy a két héttel ezelőtt a Királykő Nemzeti Parkban megmentett két kis medvebocs állapota javult, hála a Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears központ csapata erőfeszítéseinek, akik átvették a két bocsot, és a Vets4Wild Romania szakembereinek, akik ebben az időszakban gondozták őket.

„A sérült bocs sokkal jobban van. Elmúltak a krízisei, képes egyedül enni és kb. 500 grammot gyarapodott. Pár lépést már önerőből is meg tud tenni”, közli a Romsilva.

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=170729474866996

***

Két héttel ezelőtt egy turista a 112-es segélyhívó telefonszámon jelentette két elhagyott medvebocs jelenlétét a Királykő Nemzeti Park Dâmbovicioarei-szorosának területén. A parkőrök, valamint az Argeși Környezetvédelmi Őrség és a csendőrség képviselői azonnal a helyszínre mentek. Mivel az anyamedve jelenlétét nem észlelték, a bocsok pedig gyengék, kiszáradtak voltak és egyiküknek több sérülése is volt, úgy döntöttek, hogy befogják őket.

A két bocsot az Árva Medvék Rehabilitációs Központja vette át, ez az egyetlen a maga nemében Európában, ahol gondozni fogják őket, majd később visszavezetik természetes környezetükbe.

A Hargita megyei árva medvék rehabilitációs központja az egyetlen ilyen jellegű központ Európában, és 17 évvel ezelőtt jött létre. Azóta a központ csapata több mint 150 medvebocsot mentett meg. A központról többet megtudhat a : https://bear-again.com/about/ weboldalon.

A bocsok mentéséről készült videó itt megtekinthető.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.