Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Szomorú látvány a gyergyószentmiklósi Szent Anna kápolnánál. Civilizáltabban kellene viselkedni

Szomorú látványban volt része annak a 11 személynek, akik tegnap, március 31-én a kápolna környékének megtisztítására vállalkoztak a húsvéti ünnep közeledtével.

Szétszórt szemetet, terepjárók által feltúrt területet, felborított mellékhelyiséget találtak.

Gyergyószentmiklós alpolgármesterének közösségi oldalán a következő üzenet olvasható:

„A kápolnáknak történelme van, őseink nem véletlenül építették fel és ez a közösség, amely felvállalta az épületeknek, valamint a keresztútnak a felújítását és karbantartását szívvel lélekkel tették, teszik ezt. Nagyon sokszor találkoztunk azzal, hogy az ablak be volt törve, a plaketteket megrongálták, sárral, kővel megdobálták. Ezúttal az eddigieknél is elkeserítőbb látvány fogadott. Arra kérünk mindenkit, aki motorizált géppel megy a helyszínre, hogy kerüljék ki a kápolna környékét. Akik pedig piknikezni mennek, gyűjtsék össze a szemetet. Felhívjuk a lakók figyelmét, hogy vigyázzanak a helyre, a környék tisztántartására, mert a miénk ez a hely – a családunké, gyerekeinké, a jövőé!”. Tisztelettel felhívnám ezúttal én is mindazok figyelmét, akik a kápolnákhoz kilátogatnak, hogy viselkedjenek a helyhez méltóan, civilizáltabban, és vigyázzanak erre a szakrális helyre!”

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.