Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Care ar fi adevăratul motiv pentru care agentul de la Penitenciarul Miercurea Ciuc s-a sinucis

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Vestea că un agent al Penitenciarului Miercurea Ciuc s-a împușcat în cap cu arma din dotare a șocat întreaga comunitate ciucană, și nu numai. Moartea agentului Gabriel i-a revoltat pe mulți dintre apropiații tânărului care susțin faptul că motivul pentru care acesta s-a sinucis are legătură cu presiunile la care ar fi fost supus la serviciu, din cauza unei bătăi între deținuți.

Potrivit unor surse Vocea Transilvaniei, unul dintre superiorii agentului Gabriel i-ar fi reproșat în ultima perioadă, în repretate rânduri, faptul că ar fi procedat greșit când mai mulți deținuți s-ar fi luat la bătaie, pe tura lui. Mustrările superiorilor nu s-ar fi oprit numai la nivel declarativ, agentul Gabriel fiind „amenințat că va fi concediat, sau că îi va fi tăiat salariul”.

„Motivul sinuciderii este cunoscut de către colegii lui. Realitatea este că l-au amenințat că va fi demis sau că i se va reține din salariu. Îmi pare rău pentru el că și-a luat viața, a fost coleg cu mine, îl știam de mic copil! Conducerea penitenciarului se disculpă mascând realitatea! Totul a pornit de la un scandal, ceva bătaie între deținuți, pe tura lui. Acesta nu a intervenit cum trebuia, iar superiorii au făcut presiuni asupra lui. Gabi nu a rezistat presiunilor și s-a sinucis!”, a precizat pentru Vocea Transilvaniei un apropiat de-al tânărului agent, sub protecția anonimatului

Surse neoficiale din interiorul penitenciarului mai susțin faptul că sunt anumite lucruri care „nu trebuie să fie făcute publice”. De altfel, vă amintim faptul că Biroul de presă al Penitenciarului Miercurea Ciuc a anunțat moartea agentului abia marți, la o zi distanță de la producerea incidentului dramatic.

„Agentul de penitenciar s-a prezentat la serviciu dimineaţa, la ora 7.00, a intrat să execute serviciul în postul de pază, pe perimetrul locului de deţinere, şi, în jurul orei 7.25, s-au auzit împuşcături şi s-a constatat că s-a împuşcat în cap. Agentul este încadrat la unitatea noastră de 14 ani, până în prezent nu a prezentat probleme deosebite şi nici la evaluări periodice psihologice nu s-au constatat probleme deosebite”, a declarat presei comisarul şef Miklos Zoltan, înlocuitorul purtătorului de cuvânt

Agentul Gabriel era o persoană liniștită, care „își vedea de treabă”, mai susțin apropiații săi. Singurul motiv pentru care ar fi clacat într-un asemenea mod ar fi fost presiunile care s-au făcut în ultima vreme asupra sa.

„A cedat pur și simplu”, a mai subliniat pentru Vocea Transilvaniei sursa care a dorit să își păstreze anonimatul

Rămâne de văzut care vor fi concluziile la care oamenii legii vor ajunge în acest caz, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita fiind sesizat cu privire la producerea acestui eveniment grav, mai multe activități de cercetare și investigație având loc acum, sub coordonarea procurorului.

Sursa: voceatransilvaniei.ro
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.