Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A pénztárgépeket november 30-ig kell csatlakoztatni az Országos Pénzügyi Hivatal (ANAF) szerveréhez

 

2021 november 30-ig minden romániai kis- és középvállalkozásnak csatlakoztatnia kell a pénztárgépeket az Országos Pénzügyi Hivatal -ANAF szerveréhez.

Az ANAF közli, hogy a jogszabály szerint a kis- és középadózói körbe tartozó gazdasági szereplők kötelesek biztosítani az elektronikus pénztárgépek (a továbbiakban: AMEF) kapcsolódását az ANAF pénzügyi adatokat nyomon követő informatikai rendszeréhez.

A csatlakozás határideje 2021.11.30 a kis és közepes adózók kategóriájába tartozó gazdasági szereplők számára.

A 2021.11.30-i határidő közeledtével az érintett személyzet túlzsúfoltságának elkerülése érdekében javasoljuk, hogy tegyék meg a szükséges intézkedéseket az általunk említett lépések sikeres végrehajtásához.

A pénztárgép csatlakoztatása az ANAF szerverekhez bizonyos időszakos nyilatkozatok benyújtásának megszűnését vonja maga után, ami a bevallási kötelezettségek egyszerűsítését eredményezi, a folyamat sikeres lebonyolítása és a teljes adatok továbbítása esetén.

Elmondjuk, hogy amennyiben Ön elektronikus hírközlő hálózatok által nem kiszolgált területen telepített AMEF-et vesz igénybe, köteles kitölteni és benyújtani a 435/2021-es OpANAF 2-es mellékletét a korábban említett határidőig.

A nyilatkozat (F4110) kitöltése az ANAF honlapján az Online szolgáltatások – Nyilatkozatok letöltése (Servicii online – Descărcare Declaraţii) rovatban biztosított segítő program segítségével történik, és PDF formátumban, XML-fájl csatolásával, elektronikusan aláírva, távtovábbítással történik a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően.

Az AMEF távkapcsolatának biztosítására vonatkozó kötelezettség elmulasztása a pénzügyi adatok ANAF-nak történő továbbítása érdekében szabálysértésnek minősül, és 8000 és 10000 lej közötti pénzbírsággal sújtható.

A pénztárgépnek az ANAF számítógépes rendszeréhez való csatlakoztatásának eljárásával kapcsolatban lásd az útmutatót, amely elérhető a www.anaf.ro webhelyen, Servicii online-Aparate de marcat electronice fiscale részben.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.