Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Câteva zeci de persoane au manifestat la Gheorgheni în favoarea statului de drept

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Câteva zeci de persoane au manifestat sâmbătă, la Gheorgheni, în favoarea statului de drept și și-au exprimat susținerea pentru mai mulți etnici maghiari judecați sau cercetați de Justiția română.

Participanții la manifestație au purtat în mâini pancarde pe care scria: ‘Dreptate pentru Mezei Janos’ (n.r.: primarul suspendat din Gheorgheni, judecat pentru abuz în serviciu, șantaj și instigare la delapidare), ‘Dreptate pentru Raduly Robert’ (n.r.: primarul demisionar al municipiului Miercurea Ciuc, cercetat pentru abuz în serviciu), ‘Dreptate pentru Beke Istvan și Szocs Zoltan!’ (n.r.: cei doi tineri din Târgu Secuiesc, cercetați pentru că intenționau să confecționeze un dispozitiv exploziv improvizat pe care să îl detoneze la Târgu Secuiesc, de Ziua Națională a României) și ‘Suntem împotriva culpabilizării generale a comunității maghiare!’.

Organizatorul manifestației, președintele Consiliului Național Secuiesc (CNS) din zona Gheorgheni, Arus Zsolt, a declarat pentru AGERPRES că evenimentul a fost unul în care participanții au dorit ‘să își ridice glasul pentru ca România să respecte principiile statului de drept, mai ales în domeniul justiției’, făcând referire la faptul că procesul primarului din Gheorgheni nu avansează de un an, dar și la cazul celor doi tineri de la Târgu Secuiesc sunt furnizate prea puține informații. Arus Zsolt a declarat că persistă o stare de incertitudine și că ‘întreaga comunitate maghiară este culpabilizată’.

Manifestația, care a cuprins mai multe discursuri, inclusiv ale unor preoți, s-a terminat după 30 minute.

Consiliul Național Secuiesc este o organizație neînregistrată juridic care militează pentru autonomia teritorială a maghiarilor, dar demersurile sale de până acum au fost respinse atât de Justiția din România, cât și de cea europeană.

Sursa: Agerpres
3 comentarii la “Câteva zeci de persoane au manifestat la Gheorgheni în favoarea statului de drept

 1. Cristi Teslovan

  Cine este de fapt Arus Zsolt?
  Este plin internetul cu ilegalități evazioniste la care acesta a fost complice sau autor și cu toate acestea încă este liber.
  Autoritățile l-au plimbat o singura data la DNA probabil ca sa îi spele imaginea în fata colegilor din CNS.
  De ce îl țin în spate autoritățile române?
  Ce trebuie sa faci ca sa fii mai presus de lege?

  Válasz
  1. Siculus

   Si cine este Crisit Teslovan?
   Afirmã lucruri grave, fãrã dovadã. Unde este plin internetul cu ilegalități evazioniste la care Árus Zsolt a fost complice sau autor? Mãcar un exemlu se cuvenea, atlfel avem de a face cu calomnii.

   Válasz
 2. Gheorghe

  Astept sa iasa in strada locuitorii din Gheorgheni si sa militeze impotriva administratiei locale si sa solicite asfaltarea drumurilor, reducerea preturilor la incalzire. Este cel mai jalnic oras din judet. Si-a adus Arus 4-5 prieteni cu familiile si i-a pus sa planga de dragul marilor secui anchetati de justitie pentru coruptie. Bravo! La Odorhei nu face un protest ca a fost batut un jurnalist de interlopii care controleaza orasul? Sau ii este frica sa nu-si ia bataie?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.