Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Influenza Hargita megyében

 

Három influenzás esetet igazoltak Hargita megyében, a betegeket a csíkszeredai fertőző kórház fertőző osztályára utalták be. Két másik gyanús esetben még várják a laboratóriumi vizsgálatok eredményét, írja az AGERPRES.

Dr. Tar Gyöngyi Hargita megye közegészségügyi igazgatóságának (DSP) vezetője szerdán elmondta, hogy két B-típusú influenza és egy A-típusú influenza esetet igazoltak, a betegek két férfi és egy nő, 55 évesnél idősebbek.

A három beteg Csík vidékről származik, a csíkszeredai kórház fertőző osztályán ápolják őket, egészségügyi állapotuk javul, mondta a kórház menedzsere, dr. Konrád Judit.

A statisztikai adatok azt mutatják, hogy 724 felső légúti fertőzés és 58 tüdőgyulladás volt megfigyelhető Hargita megyében január 7–13. között, 19 személy kórházba került.

A vírusos fertőzések és influenzás esetek számának megnövekedése miatt csütörtöktől felfüggesztik a beteglátogatást a megyei kórházban mindaddig, míg csökken az influenzás megbetegedések száma.

„Másképp nem tudjuk korlátozni a vírusok kórházba jutását”, mondta dr. Konrád Judit.

A Hargita megyei közegészségügyi igazgatóság vezetője, dr. Tar Gyöngyi felhívást intézett a lakosokhoz, hogy minél nagyobb számban oltassák be magukat influenza ellen, egy járvány kitörését elkerülendő. Továbbá azt is elmondta, hogy a Hargita megyének kiutalt mind a 6600 adag oltóanyag eljutott a családorvosokhoz és nagy részét el is használták.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.