Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Mit szeretnének igazából a gyermekek a születésnapi zsúrjukra?

Évről évre stresszesnek és időigényesnek tűnhet a születésnapi parti megtervezése gyermeked számára, de előfordulhat, hogy a nagy születésnapi bulik, amelyeket az interneten látunk, nem feltétlenül azok, amikre a gyermek igazán vágyik. A rendezvényszervezők és a szülők egyaránt azt tapasztalták, hogy a nagyobb nem mindig jobb, ha születésnapról van szó. Lehet, hogy gyermeked azt mondja, hogy egy hatalmas születésnapi partit szeretne egy játszóteremben, de valójában egy sokkal tartalmasabb és kevésbé kaotikus ünneplést szeretne. Valójában a kisebb és egyszerűbb buli hosszabb távon nagyobb hatással lehet gyermekedre.

Ne versenyezz senkivel

A születésnapi partik nagyon könnyen egy versennyé válhatnak, vagy éppen a státuszról szólnak, amikor a szülők egymással versengenek, a helyszíntől kezdve az ajándékcsomagoláson át a felszolgált ételekig. De az egész a gyermek megünnepléséről szól, hogy kapcsolatba lépj azokkal az emberekkel, akiket igazán szeretsz, és azokkal, akik a legjobban törődnek veled. Ezek a családod és a barátaid. Nem arról van szó, hogy bárkit is lenyűgözz. Ha a többi szülővel való versengésről van szó, akkor a buli nem a te gyerekedről szól, hanem másokról.

Hagyd, hogy a gyermek együttműködjön a partiszervezővel

Ha felhívsz egy rendezvényszervezőt, és gyermeked ragaszkodik ahhoz, hogy segítsen a buli megszervezésében, ne habozz, hagyd, hogy életkorától függően fontos szerepet játsszon ebben. Az egyik módja annak, hogy gyermeked kezébe vegye az irányítást, ha kiválasztja a buli témáját, és alapértelmezés szerint a gyermekeknek szánt partikelléket , hogy elérje a kívánt dekorációt.

Ne hívj meg sok embert csak azért, mert „ez így szokás”

Ha kisgyermeked van, aki nem szereti a nagy tömegeket, akkor a sok vendéggel járó buli nem lesz szórakoztató számára. Ha sok családtag és barát szeretné őt felköszönteni, fontold meg, hogy a születésnap előtti hétvégén hívd meg őket a tortára, majd az azt követő hétvégén rendezz egy kis bulit a gyerekeknek. Lehet, hogy egy kicsit több tervezési munka van két rendezvénnyel, de így nem lesz túlterhelve a gyerek a nagy napon. Ezenkívül a tinédzserek úgy érezhetik, hogy a zsúfolt buli nem megfelelő számukra. Lehet, hogy szívesebben végeznek egy különleges tevékenységet néhány barátjukkal a vidám buli helyett. A születésnapi buli nem feltétlenül jelent egy olyan eseményt, ahol sok ember vesz részt.

Vedd figyelembe gyermeked kedvenc időtöltését

Ha gyermeked érdeklődési körét belefoglalod a buli témájába, nagyszerű módja annak, hogy különlegessé tedd a partit. Azzal, hogy valamire koncentrálsz, ami a gyerek számára fontos, erős kapcsolatot alakítasz ki vele, és a gyerek maximálisan értékeli a felajánlott partit.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.