Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Mit csinálnak a romániai magyar politikusok, miközben a magyarok korlátozások közt élnek?

 

Nemrég írtuk, hogy a romániai magyar politikai vezérek jól szórakoznak anélkül, hogy tiszteletben tartanák a járványügyi szabályokat. Különféle ügyekben, de egy pohárka erősért is Magyarországra utaztak (ehhez kapcsolódó cikkünk itt olvasható).

Cikkünk megjelenését követően felkeresett egy magyar politikus, aki névtelen kívánt maradni, és aki elmondta, hogy a járványszabályok be nem tartásán és a jóérzés hiányán kívül, hogy elmennek szórakozni, miközben az általuk képviselt emberek nehézségekben vannak, van még egy aspektus, amit szem elől tévesztettünk. A romániai magyar politikusok Magyarországon Markó Attilával is találkoztak, akiről már írtuk, hogy Romániában lopásért elítélték, de Magyarországra menekült a börtönt elkerülendő (cikkünk itt olvasható).

A szép kis találkozón, ahol a romániai magyar politikusok jól érezték magukat, ott láthatjuk Tamás Sándort, a Kovászna Megyei Tanács elnökét, Antal Árpádot, Sepsiszentgyörgy polgármesterét, Korodi Attila csíkszeredai polgármestert, Soós Zoltánt, Marosvásárhely polgármesterét, Barti Tihamért, a Hargita Megyei Tanács alelnökét és Semjén Zsolt magyarországi miniszterelnök-helyettest.

Borboly Csabát, Hargita Megye Tanácsának elnökét, Bencze István megyei tanácsost és Potápi Árpád magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkárt együtt látjuk ülni kissé távolabb, annak jeléül, hogy a találkozók politikai kérdésekről szóltak.

A nemrég megjelent kép azonban továbbra is gyönyörű marad, egy olyan kép, amelyen elfelejtették kivenni a képből a finom italokat. A többi képen, ahogy fentebb látható, a magyar politikusok csak vizet fogyasztanak.

Ezek a romániai magyar politikusok a szabályokat be nem tartva utaztak oda és jól érezték magukat, de itthon, ha valaki audienciát kérne tőlük, annak zöld igazolvánnyal kell rendelkeznie és maszkot viselnie. Hát nem csúfolkodnak velünk?

A közvélemény súlyosan bírálta a román politikusokat, amikor képek jelentek meg róluk, hogy nem tartják be a fizikai távolságot és a járványhelyzet többi szabályát. Mi a véleményük a romániai magyar politikusokról a rájuk szavazó magyaroknak?
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.