Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

A tegnapi úzvölgyihez hasonló történések úgy véljük, többé nem fordulhatnak elő országunkban

 

Egyes RMDSZ politikusok frusztrációja, akik nem tudták megemészteni a formáció masszív vereségét, amelyet egy korrupt Szociáldemokrata Párt segített átlépni a választási küszöböt, egy jelentős figyelemelterelés szükségét teremtette meg az úzvölgyi uszítás folytatásával egy olyan szintig, amely akár erőszakos összecsapáshoz is vezethet.

Fotó: Borboly Csaba

Az RMDSZ tudta mi következik, ha túlfeszíti a húrt. A történtek, az első pillanattól kezdve, egy jól megszerkesztett terv részét képezték, amelyben az RMDSZ politikusok erőltették az egészet. Tegnapi jelenlétük az Úzvölgyében mindent kifejez. A megsértett nemzeti büszkeség érzésére mentek rá, amelyet a román fél szándékos sértegetésével gyümölcsöztettek. Játszottak, tudván, hogy a várt reakció megérkezik. Hogy másként lehet elkönyvelni a három lakatot a temető kapuján, az élő láncot a hőseit ünnepelni akaró tömeggel szemben?

Az uszításnak megvolt a hatása. A magyarok alkotta élőlánc dühöt váltott ki. Megtörtént a magyar vezetők által várt reakció. Innentől a botrányig csak egy lépés volt. Valószínűleg az RMDSZ vezetők elégedettebbek lettek volna, ha egy kiadós verekedés tör ki. Nemzetközi ügyet lehetett volna csinálni belőle. Mert fel voltak erre készülve. A kellékek is elő voltak készítve.

Ez a magyar kormány gyors reakciójából is látható, amely csak az RMDSZ által mondottakra figyel és az akciót a magyarság elleni támadásként könyvelte el.

Melyik magyarság? A magyarok nagy többsége megértette miről van szó Úzvölgyében, és a távolmaradás mellett döntöttek. csak RMDSZ vezetők voltak jelen, az embereik, és még néhány valóságérzetét vesztett ember. A magyarok elsöprő többsége nem akart beleavatkozni. Miért? Mert önállóan gondolkodnak. Nincs szükségük többé Borboly Csabára, Tánczos Barnára vagy Korodi Attilára, hogy megmondják mi fehér, és mi fekete. Tudnak ők önállóan választani.

Most a budapesti laboratóriumokban elindult a dolgok kimagyarázása. Mint Ferenc pápa csíkszeredai látogatásakor is, a dolgokat a visszájára fordítják. Megpróbálkoznak most is az agymosással, mert az uszításnak és provokációnak folytatódni kell. Milyen irányba, azt majd meglátjuk.

Apropó, Budapest. Mit kerestek tegnap a csíkszeredai magyar konzulok az Úzvölgyében? Felügyeltek? Jelentést tettek? Feladatkörükbe tartozik netán, hogy ilyen jellegű eseményeken részt vegyenek?

Halló, Külügyminisztérium, tud magyarázatot adni??

D.E.

 

opel


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük