Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ismeretterjesztő színházi előadás Csíkszeredában

 

„Az országos oktatószínházi karaván – A 17 csodálatos, aki megváltoztatta a jövőt” a Fenntartható Fejlődési Osztálynak a Beneva Egyesület által javasolt és megvalósított projekt, amely szükséges kiegészítése a 2021-ben Bukarestben végrehajtott kísérleti projektnek.

A projekt célja, hogy a középiskolás diákok körében népszerűsítse a Fenntartható Fejlődés Osztály Stratégiáját és a 2030-ig tartó időszakra vonatkozó 17 Fenntartható Fejlődési Célt (ODD), amelyet az ENSZ Közgyűlésének A/RES/70/1 határozata fogadott el. A tinédzserekkel való találkozásaink feltárták előttünk a tinédzserek generációját, akik nyitottak a jövő világára, és arra, hogy saját törekvéseiken túl rendkívül figyelmesek a világra, amelyben élnek, és szívesen részt vesznek a változásban.

A projekt megvalósításához a 8 régió több mint 50 tinédzserét, középiskolai színjátszó csoportok tagjait gyűjtöttük össze, akik július és szeptember között alkotótáborokban és online ötletbörze során dolgoztak együtt, így egy olyan színházi műsor társszerzőjévé váltak, amelyet a következő időszakban (2022. október 27. – november 10.) játszanak az ország 8 régiójában.

A Központi Régiót a következő fiatal színművészek képviselik: Filip Melinda, Herța Noémi, Szakács Ágnes, Hăineală-Szebeni Lenke, Laczkó-Albert Anna, Pap Tibor koordinálásával és Szász Réka építette a „A 17 csodálatos, aki megváltoztatta a jövőt” című színházi előadást, melynek zenei illusztrációja Stukkeres Pepa kézjegyét viseli.

Az előadás helyszíne a Csíki Játékszín, rendező Veress Albert.

Az előadások időpontja:

Szombat, 2022 október 29, 14:00 és 17:00 óra

Hétfő, 2022 október 31, 18:00 óra

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.