Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Verestóy Attila szenátor a rendszerváltás óta a parlament tagja

A december 11-i parlamenti választás alkalmával újabb szenátori mandátumot szerző Verestóy Attila 1990 óta megszakítás nélkül jelen volt a törvényhozói testületben.

Az RMDSZ Hargita megyei szenátori jelöltlistájának első helyén szerepelt, mandátumát a közvetlen elosztás útján nyerte, miután a Szövetség Hargita megyében a szavazatok 85,3%-át szerezte meg, tájékoztat a Ziare.com. A választásokat követően Verestóy úgy nyilatkozott, hogy az új Parlamenttől stabilitást, strukturális reformokat, és ezek mellett gazdasági fejlődést is vár.

Elsősorban stabilitást várok, mert a többség által támogatott kormány folytonosságot biztosíthat a törvényhozásban és a végrehajtó szerv jó működését is. Várom, hogy elkezdődjön a strukturális reform az egészségügyben, a tanügyben, országunk jövője számára oly fontos két területen. Az infrastruktúra fejlesztésének témájában is szeretnék egy átgondolást, főleg ami Erdélyt illeti, mert ott a helyzet sok kívánnivalót hagy maga után. Sürgős megoldást igénylő problémák vannak az egyes alulfejlett települések számára történő pénzkiutalások körül (…). Munkahelyeket kell teremtenünk, és ehhez nemcsak nyilatkozatokkal, hanem a törvényhozási és kormányintézkedésekkel is ösztönöznünk kell a hazai ipart. Úgy gondolom, hogy főleg térségünkben egy jól kigondolt támogatással és stratégiával kell a mezőgazdasági kistermelőket és a családi farmokat támogatnunk”, nyilatkozta Verestóy Attila.

A kisebbségi jogok tiszteletben tartásával kapcsolatban a szenátor szerint meg kell oldani a szimbólumok használatának kérdését, mert „idejétmúlt, hogy a 21. században még viták legyenek ebben a témában”.

Verestóy Attila szenátor 1954 március 1-én született Székelyudvarhelyen. 1978-ban kémia szakon végzett a fővárosi Műszaki Egyetemen, 1999-től a szervetlen kémia terén és a környezetvédelemben szerzett doktorátust ugyanazon az egyetemen.

Verestóy Attila megszakítás nélkül a hetedik szenátori mandátumánál tart, amihez hozzáadódik az 1990-1992 közötti Románia Parlamentjében eltöltött két év is. Ugyanakkor 1989 óta vezetői funkciókat tölt be az RMDSZ központi és területi szervezeteinél, megalapította a „Dr. Verestóy Attila” jótékonysági alapítványt.

Az RMDSZ-es szenátor ugyanakkor az egyik leggazdagabb parlamenter. A legutolsó nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozata szerint Verstóy több terület tulajdonosa Bukarestben, Hargita és Ilfov megyékben, két háza van Ilfov-ban, illetve Székelykeresztúron, egy tömbházlakása Székelyudvarhelyen, és további kettő a fővárosban. Birtokol egy BMW X3 és egy Audi S8 személygépkocsit, 58.000 eurót érő ékszereket, valamint 25.000 euróra becsült festmény kollekciót. Vagyonnyilatkozatában Verestóy megjelölte, hogy ő vagy felesége különböző, kül- és belföldi bankoknál vagy befektetési alapoknál euróban és lejben elhelyezett pénzösszegekkel, bankbetétekkel, befektetési alapokkal rendelkeznek, írja a Ziare.com.

Az idézett forrás szerint az RMDSZ szenátor 1.978.184 eurós befektetési alappal rendelkezik Monaco-ban, 2.334.456 euróssal Svájcban, 1.314.120 eurós bankbetéttel egy ausztriai bankban, és 1.652.800 eurós bankbetéttel egy romániai bankban. Verestóy nyilvánosságra hozta a tőzsdei befektetéseit is, valamint több kölcsönadott összegről is nyilatkozott.

Verestóy Attila nős, egy gyermeke és két unokája van.
Un comentariu la “Verestóy Attila szenátor a rendszerváltás óta a parlament tagja

  1. pop mihai

    Foarte tare acest domn. Ne spune si noua cum a facut averea asta impresionanta? Sigur nu prin munca cinstita in slujba comunitatii. Este cel mai longeviv dar si unul dintre cele mai exemplificatoare simboluri ale coruptiei politice din tara noastra!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.