Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Egy lépéssel közelebb Csíkszereda legmodernebb játszóterének megvalósításához

 

Csíkszereda Önkormányzata a legutóbbi ülésén elfogadta a Lendület sétány 7. szám szomszédságában levő zöldövezet felújításának az előtervét.

A polgármesteri hivatal képviselői szerint a minden korosztálynak kikapcsolódást biztosító, legmodernebb csíkszeredai játszótér megvalósítás egyre közelebb van.

A megyeszékhely 44 kisebb-nagyobb játszótérrel rendelkezik, de egyik sem olyan látványos, mint a Lendület sétány 5., 7. és 9. szám, valamint a Fenyő utca 5. szám alatti tömbházak által közrezárt játszótér.

A 4500 négyzetméteren elterülő közterület közepe 3D-s béka alakzat. A gyermekek többféle elemet megtalálhatnak: alagutak, csúszdák, mászkálók. De megjelennek a felnőtteket, időseket célzó elemek is. Lesz például ping-pong- és teqball asztal, sőt az idősebbek számára fitneszgépeket is elhelyeznek, és lesz sakkasztal is. Ugyancsak része lesz a játszótérnek a különféle játékelemekkel felszerelt kutyafuttató is” tájékoztat a csíkszeredai polgármesteri hivatal.

A beruházás magába foglalja 2830 négyzetméter zöldövezet rendezését, járdaépítést és a közvilágítás korszerűsítését is. A megvalósíthatósági tanulmány szerint a „nemzedékek játszóterének” ÁFA nélkül 1,83 millió lej az értéke, a kivitelezés pedig 4 hónapot igényel.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük