Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Centenarul Marii Uniri sărbătorit în municipiul Gheorgheni

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Miercuri, 28 noiembrie, Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni, a organizat ceremonialul militar dedicat aniversării Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie – Centenarul Marii Uniri.

Astăzi prezenţa activă a jandarmilor în viaţa comunităţilor locale, prin acţiunile desfăşurate cotidian, constituie principalul reper al statutului Jandarmeriei de forţă sigură, credibilă, stabilă şi eficientă a statului român.

Profesionalismul şi principialitatea, dovedite de jandarmi pe timpul misiunilor zilnice de combatere a faptelor antisociale ori pentru asigurarea şi restabilirea ordinii publice, în misiunile de pază şi protecţie instituţională sau pe timpul participării la limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă, constituie elementele care au conturat imaginea unei instituţii model în cadrul forţelor de ordine şi siguranţă publică.

La ceremonialul militar desfăşurat în fața Catedralei Ortodoxe „Sf. Gheorghe” din municipiul Gheorgheni, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor publice judeţene şi locale precum şi a şefilor instituțiilor din sistemul de ordine și siguranță publică, s-au adus omagii înaintaşilor neamului, iar un sobor de preoţi a sfinţit noul Drapel de luptă al unităţii noastre.

Activitățile au culminat cu parada militară, când în faţa unui public numeros din urbea noastră, a defilat detașamentul de onoare constituit cu această ocazie format din cadre militare și tehnică ale Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni, Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Harghita, Inspectoratului de Poliție Județean Harghita precum și participanții la cursul de formare inițială al polițiștilor locali ce se află în curs de desfășurare în cadrul Centrului nostru.

La această festivitate a participat și prefectul județului Harghita Andrei Jean-Adrian, care printre altele a apreciat inițiativa unității noastre de a organiza activitățile și mai ales ceremonialul militar.

La mulți ani, români! La mulți ani, România!

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük