Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

“A Nagy Egyesülés Centenáriuma és a nemzeti kisebbségek szerepe a román társadalom fejlődésében”- konferencia

 

 

„A Nagy Egyesülés Centenáriuma és a nemzeti kisebbségek szerepe a román társadalom fejlődésében” című konferencia november 13-án kerül megrendezésre a Parlament Palotájában.

Az ANIMA FORI Interetnikus Szövetség által a kulturális, művészeti és Tömegtájékoztatási Bizottság támogatásával szervezett esemény a Képviselőházban a Nemzeti Kisebbségi Képviselőcsoport részvételét élvezi, és célja a kultúra és az identitási értékek promoválása, amelyek révén hozzájárult a modern román állam fejlődéséhez.

Az eseményre meghívottak a Képviselőház nemzeti kisebbségi parlamenti frakciójának tagjai, a Román Akadémia, az Interetnikai Kapcsolatok Osztályának, az Országos Politikai és Közigazgatási Tudományok Iskolájának, a Nemzeti Kisebbségi Problémákat Tanulmányozó Intézet, az Országos Diszkrimináció Ellenes Tanács képviselői, kutatók és a római, bukaresti, marosvásárhelyi, kolozsvári, nagyszebeni egyetem professzorai, tájékoztatnak a szervezők.

A program három panelre oszlik: „A Nagy Egyesülés Centenáriuma”, „A nemzeti kisebbségek az utóbbi száz évben” és „A nemzeti kisebbségek képe”. AGERPRES

 

 

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük