Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Szentegyházi Egészségügyi Központ eszköztára mágneses rezonanciaelemző (MRN) géppel bővült

 

Május 18-án, csütörtökön a Szentegyházi Egészségügyi Központban egy kisméretű mágneses rezonanciaelemző (MRN) készüléket adtak át, amely a végtagok anomáliáit azonosítja.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke ismertette, hogy korábban a gépet a megyei tanács vásárolta, most pedig átköltöztették annak érdekében, hogy bővítsék a kistérségben az egészségügyi szolgáltatásokat. A vizsgálatok az egészségbiztosítási rendszer keretében térítésmentesen is működnek.

Dr. Konrád Judit a csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere szerint lelkes csapat dolgozik a szentegyházi egészségügyi központban. Elmondta, hogy a járóbetegrendelői kínálat folyamatosan bővül, jelenleg pszichiátriai, sebészeti, belgyógyászati, fizioterápiás, bőrgyógyászati, neurológiai, urológiai, nőgyógyászati rendelésre lehet feliratkozni. Több modern eszközzel működik a radiológia. A röntgen-vizsgálat mellett mammográfiára is van lehetőség és most már itt működik a végtag MR is. Emelett vérvételre is van lehetőség laborvizsgálatok elvégzésére, egyelőre fizetés ellenében.

Időpont a következő telefonszámokon kérhető: 0266/246.016, 0758/250.733.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.