Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Felavatták az országban egyedülálló RideMore sportközpontot Csíkszeredában

 

Az extrém sportok kedvelőit szólítja meg a január 6-án Csíkszeredában, a helyi elöljárók, a magyar kormány-amely részben finanszírozta a létesítményt- képviselői, de a Román Síbiatlon   Szövetség titkárának, Puiu Gasparnak jelenlétében felavatott sportközpont, közli az Agerpres.

A központ területe 1600 négyzetméter, van skatepark, mászófal, trambulinház, crossfit és jógaterem, vendégszobák.

A központ létrehozásának ötlete Kinda Géza egykori snowboardosé, aki az országos válogatott edzője és a csíkszeredai RideMore Club elnöke, aki külföldön látott ilyen központokat, és szeretett volna valami hasonlót csinálni Romániában.

A nyitórendezvényen Korodi Attila Csíkszereda polgármestere kijelentette, hogy ez a központ a város vonzereje és nevezetessége lesz.

Gratulált azoknak, akik létrehozták a RideMore központot, és megköszönte a bátorságot és az erejüket, hogy megvalósítsák álmukat. Köszönet illeti továbbá Magyarország Kormányát, amely anyagilag támogatta a központ létrehozását.

A rendezvényen jelen lévő Román Síbiatlon Szövetség főtitkára, Puiu Gaspar hangsúlyozta, hogy az ilyen jellegű beruházásoknak az a szerepük, hogy minél több gyermeket és fiatalt csábítsanak a sportolásra, de egyben az is, hogy turistákat vonzanak a vidékre.

A magyar kormányt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár képviselte, aki úgy vélekedett, hogy Csíkszereda városa “kivételes helyzetben van”, hiszen sikerült egy ilyen központot létrehozni, “ami valószínűleg egyedülálló Romániában”.

A csíkszeredai születésű Mihăiţă Papară, aki a 2018-as és 2022-es paralimpiai játékokon is részt vett snowboardban, bang-szlalomban és snowboard krosszban, szintén részt vett a RideMore nyitórendezvényén, és örömét fejezte ki, hogy a sportolók egy ilyen centrumban, ellenőrzött térben edzhetnek.

A központ felavatását Reisz Zoltán országos snowboard bajnok végezte, aki egy BMX-es trükk során szakította el a magyar és a román zászló színű szalagjait.

A RideMore Központ kezdeményezői szerint nagyon fontos a gyerekek jelenléte, hiszen azok közül, akik eljönnek kipróbálni a trambulinokat és szórakozni, a klub leendő sportolóit választják ki.

Az avatást követően több tucat gyermeket és fiatalt hívtak meg, hogy kipróbálják a tér adta lehetőségeket.

A központba érkezők alsó korhatára hat év, felső korhatár nincs, a gyerekek állandó felügyelet alatt állnak.

fotók: Csíkszereda Városháza

A központ építési munkálatai 2021-ben kezdődtek, a beruházás összértéke egymillió euró, amelyből 700 ezer eurót a Magyar Turisztikai Ügynökség, a többit a RideMore Egyesület finanszírozta.

A RideMore Center Facebook-oldala szerint a trambulinok ára 35lej/óra és 100 lej/5 óra között mozog. Csoportos vagy bérletes csomagok is elérhetők.

A skate parkba az előfizetés ára 200 lej (10 darab egyórás alkalom).

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.