Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ceremonii dedicate semnificațiilor Zilei de 9 Mai, în Harghita

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Ziua de 9 mai a fost prilej de sărbătoare în locațitățile Miercurea Ciuc și Toplița, din județul Harghita. În cinstea Zilei Europei, Zilei Independenței României și Zilei Victoriei Coaliției Națiunilor în cel de-al Doilea Război Mondial, instituțiile militare alături de cele din adminstrație, au dedicat o serie de ceremonii.

Brigada 61 Vânători de Munte ”General Virgil Bădulescu”: 

Joi, 9 mai 2019, militarii Brigăzii 61 Vânători de Munte au adus un prinos de cinstire, onoare şi glorie tuturor eroilor neamului, căzuţi la datorie pe pământ românesc şi străin, prin depunerile de coroane, jerbe şi buchete de flori la Monumentul Ostaşului Necunoscut, Cimitirul Eroilor şi Monumentul Ostaşilor Sovietici din garnizoana Miercurea Ciuc.
La ceremoniile militare dedicate Zilei Europei, Zilei Independenţei României proclamată în 1877 şi Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor, care a marcat sfârşitului celui de-al doilea război mondial, au participat reprezentanţi ai conducerii Brigăzii 61 Vânători de Munte „General VIRGIL BĂDULESCU”, instituţiilor publice judeţene şi locale, asociației veteranilor de război, instituţiilor de învăţământ, cadre militare în rezervă şi în retragere.
Activitățile de comemorare desfășurate la Monumentul Ostaşului Necunoscut, la Monumentul Ostaşilor Sovietici şi la Monumentul din Cimitirul Eroilor, s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, alcătuită din vânători de munte, jandarmi şi pompieri și prezentarea onorului de către muzica militară a garnizoanei.

Jandarmeria Harghita:

142 de ani de la proclamarea Independența de Stat a României, 74 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial și Ziua Europei!
Instantanee de la ceremonialele militare și religioase desfășurate cu această ocazie în municipiul Miercurea Ciuc.
Sărbătoare în România, sărbătoare în Harghita, sărbătoare în Miercurea Ciuc!

Foto: Suciu Gheorghe

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Harghita:

La mulți ani, România! 
La mulți ani, Europa!

Ziua de 9 Mai are o triplă semnificație pentru România. Astăzi sărbătorim împreună Ziua Independenţei de Stat a României, a Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial şi Ziua Europei.

Ne înclinăm cu respect și recunoștință în fața eroilor neamului românesc care au luptat pentru dreptate socială, libertate, unitate și independenţă și privim cu încredere spre viitorul nostru datorat sacrificiului lor.

142 de ani de la Independența de Stat a României,
74 de ani de la Încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial,
Ziua Europei!

Elevii din Toplița:

Astăzi 9 Mai, de ziua Europei, CNIPT Toplița este alături de voluntarii de la Liceul Teoretic “O.C.Taslauanu” Toplita
Felicitări pentru inițiativă! 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.