Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ceremonii militare și religioase dedicate Zilei Eroilor, la Toplița și Odorheiu Secuiesc

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

 Joi, 10 iunie, cu ocazia Zilei Eroilor, vor fi organizate ceremonii militare  la Mausoleul de la Gura Secului, municipiul Toplița și Cimitirul Eroilor Neamului din municipiul Odorheiu Secuiesc.

Cu prilejul sărbătoririi „Zilei Eroilor” – moment cu valoare de simbol în istoria neamului românesc, joi, 10 iunie 2021, începând cu ora 12:00, va avea loc la Mausoleul Eroilor de la Gura Secului din municipiul Topliţa, ceremonia militară şi religioasă de comemorare a luptei şi jertfei armatei şi a poporului român pentru libertate şi independenţă, pentru unitate şi integritate naţională.

„Mausoleul Eroilor din Topliţa a fost ridicat la iniţiativa Patriarhului Miron Cristea, de către Societatea „Cultul Eroilor” şi inaugurat în anul 1925. La baza mausoleului sunt depuse osemintele a 771 de militari români căzuţi pe câmpurile de luptă în Primul Război Mondial. Au fost identificaţi 25 dintre ei şi au fost depuşi în firide individuale, iar cei 746 neidentificaţi au fost depuşi în osuar. Pe zidurile mausoleului au fost montate 18 plăci de marmură albă şi neagră pe care sunt înscrise numele unor eroi români, iar pe crucea din piatră din partea frontală este gravată o inscripţie concepută de patriarhul Miron Cristea.”,  precizează Mr. Emilian Zagrai – Negulescu, ofițerul cu Informarea și Relațiile Publice, al Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescuˮ

Un eveniment asemănător va avea loc și în municipiul Odorheiu Secuiesc.
Ceremonia militară şi religioasă va începe la ora 12:00 și va avea loc la Cimitirul Eroilor Neamului.

În anul 1920, printr-un decret – lege, autorităţile române au declarat Ziua Eroilor drept sărbătoare naţională, celebrată de Ziua Înălţării Domnului. Decizia a fost preluată în 1995 de Parlamentul României şi, ulterior, în 2003, prin legea privind regimul monumentelor şi operelor comemorative de război, a fost proclamată drept sărbătoare naţională a poporului român.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük