Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Certificatul ISO 27001 garanteaza gestionarea corecta a informatiei

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Numerele magice se retin usor. Se stie ca 7 este considerat numarul desavarsirii, fiind omniprezent in explicatiile biblice ale genezei, ca 3,5,7,9 sunt numere specifice basmelor si ca 13 este considerat numar cu ghinion.

Sunt combinatii numerice pe care trebuie sa le retinem, fiindca ele ne definesc. Asa sunt: data nasterii, varsta, numarul casei, numarul masinii, data cand a fost eliberata cartea de identitate si data la care expira.

Pe masura ce ne dezvoltam, trebuie sa stim datele de nastere ale partenerilor de viata, apoi ale copiilor, numarul angajatilor, zilele in care trebuie sa le asiguram salariile si asa mai departe.

Printre numerele magice ale afacerii tale este si 27001 adica numarul care demonstreaza ca esti de incredere si ca poti pastra un secret.

Secretul acela reprezinta dreptul oricarui om la confidentialitate, la confort si liniste. Nimanui nu ii convine sa ii bata un necunoscut in poarta la miezul noptii sau sa sune telefonul tocmai cand asteapta un curier sau o veste importanta, fiindca un functionar neatent a dat mai departe numarul sau de telefon si adresa.

De ceva timp, suntem sunati regulat de o firma de produse „naturiste”, iar cand refuzam oferta politicos oferta, suntem apostrofati de parca noi am fi deranjat sunand fara sa avem acordul persoanei respective.

In momentul in care ofer de bunavoie datele de contact unei persoane inseamna ca am acceptat ca ea sa ma sune si sa ma contacteze, dar cand cineva da datele de contact fara stirea mea, cel care suna insistent comite o impolitete.

Confidential este salariul unei persoane, CNP-ul, chiar si valoarea cumparaturilor pe care le face de pe un anumit site. CNP-ul este codul de identificare a zilei de nastere si judetului in care locuieste persoana respectiva si cu ajutorul lui se pot face imprumuturi bancare, operatiuni bancare si multe altele.

In afara organelor de ancheta, nimeni nu trebuie sa stie ce produse a comandat X dintr-un magazin virtual si cat a valorat cosul sau de cumparaturi, fiindca veniturile sale nu intereseaza pe nimeni din afara.

Ma bucur ca s-au securizat si rezultatele copiilor la examenele nationale si la bacalaureat, fiindca la intrarea in liceu, acestia erau sicanati, daca rezultatele erau mai putin stralucite. Rezultatele copiilor deveneau motive de disputa intre parinti.

Securizarea informatiilor este necesara in:

-scoli. Daca sunt popularizate bolile de care sufera copiii dintr-o anumita clasa, este posibil ca parintii sa solicite indepartarea acelor copii din colectivitate, ceea ce este ilegal. Se pledeaza pentru integrarea copiilor atipici in randul copiilor tipici. Chiar si rezultatele la examene vin sub forma unor coduri si numai cei care le-au obtinut le pot vedea.

-in spitale. Pornind de la adresele pacientilor si pana la situatia lor medicala sunt informatii care privesc strict pe cei in cauza. Este necesar sa fie informati apartinatorii, in situatii extreme, in care trebuie sa se pregateasca pentru ce este mai rau, dar numai cu acordul pacientilor.

-paginile vituale ale unor firme si magazine online prin intermediul carora se funizeaza informatii si se fac plati online, introducandu-se datele de pe cardurile bancare.

Exemplele pot continua, dar cel mai bine ar fi ca manageri acestor institutii si firme sa solicite acum eliberarea certificarii iso 27001 care este la jumatate de pret si sporeste increderea celor care trebuie sa isi dea datele personale.

Daca solicitarea ofertei se face rapid, pretul certificarilor este cu 50% mai mic, castigul fiind enorm, fiindca se pot combina avantajos certificarile intre ele sa acopere domeniul de activitate al firmei respective sau al institutiei.

De pilda, o clinica particulara de incredere are nevoie de certificari care sa demonstreze:

-securitatea informatiilor

-asigurarea sanatatii si securitatii pacientilor. In ultima vreme s-au intamplat multe incidente in spitale si oamenii sunt reticenti sa se mai interneze, de aceea certifcarea de mai sus ofera garantia ca nimic rau nu se va intampla, fiindca aparatele sunt verificate, sistemul de alimentare cu energie electrica la fel.

-siguranta alimentara a celor care sunt internati in clinica respectiva, fie ca mancarea este livrata de o firma de caterind de incredere, fie ca se prepara in bucataria spitalului respectiv.

-grija fata de mediu. Seringile folosite nu se arunca la voia intamplarii, fiindca pot fi adevarate bombe ecologice.

Daca iti doresti succesul in afaceri sau sa devii liderul topului celor mai buni furnizori de servicii din domeniul tau de activitate, nu uita numarul 27001 si colaboreaza cu reprezentantii firmei Certificareiso.ro pentru obtinerea acestui certificat! Pe incredere se poate construi o relatie de durata si multe parteneriate avantajoase, dar aceasta se capata in timp. O greseala si uneori nu ti se mai ofera a doua sansa, ci pierzi intregul capital de incredere.

Specialistii firmei te invata insa si cum sa eviti greselile, sa identifici riscurile sistemului informational al firmei si sa rezolvi problemele ca riscurile sa fie anulate.

Implicarea totala a acestor specialisti si ofertele de nerefuzat trebuie sa te determine sa te hotarasti rapid, mai ales ca ai nevoie de parteneri puternici si loiali si de clienti ca afacerea ta sa prospere.

Fa acum pasul necesar in vederea pastrarii informatiilor pe care oamenii ti le ofera ca unei firme/institutii de incredere, fiindca in momentul in care informatia se va scurge si va fi folosita denaturat, va fi deja prea tarziu!

Imi place sa gandec totul la modul empatic si sa iau masurile ce se impun  ca nimeni sa nu se trezeasca santajat, cu cardul golit si vizitat de musafiri nepoftiti la momente nepotrivite.

Fa si tu la fel si nu vei regreta, fiindca a intelege pe deplin inseamna a atinge apogeul intelepciunii.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük