Chiar și smartphone-ul tău are nevoie de pregătiri pentru iarnă. Iată ce este indicat să faci

0

Articol disponibil în: Română

Sursa foto: unsplash.com

Vremea de iarnă și temperaturile scăzute îți pot da adevărate bătăi de cap. Trebuie să te îmbraci suficient de gros pentru a evita stările de răceală, trebuie să ai grijă de mașină și să asiguri tot timpul suficientă benzină, în caz că rămâi înzăpezit. Însă cum stau lucrurile când vine vorba de telefonul mobil? Ei bine, și acesta are nevoie de anumite pregătiri speciale astfel încât să reziste la temperaturile de îngheț. În caz contrar te poți confrunta cu probleme și poți fi nevoit să-ți înlocuiești telefonul. Însă, există anumite reguli de luat în considerare dacă nu-ți dorești să te confrunți cu astfel de probleme.

Iată cauza defectării telefoanelor și recomandările privind siguranța acestora chiar și la temperaturi extreme

De ce telefoanele nu suportă vremea rece

Indiferent dacă ai Iphone sau Samsung acestea nu vor prefera temperaturi scăzute. De ce? Din cauza bateriilor realizate din litiu-ion, un tip de baterie care alimentează majoritatea telefoanelor reîncărcabile, fiind concepută pentru a se încărca rapid. Din păcate minusul este reprezentat de faptul că acest tip de baterii nu suportă vremea rece și vor cauza imediata închidere a telefonului când le expui la temperaturi de îngheț.

Cum protejezi telefonul

  • Activează modul economisire baterie

 

Dacă știi că vei folosi telefonul la temperaturi scăzute, atunci oferă-i un suport prin modificarea anumitor setări ale bateriei, deoarece acest lucru îl va ajuta să dureze mai mult. Opțiunea de economisire de baterie este ușor de utilizat, limitează capacitatea telefonului, iar dacă nu vei uita să o activezi când este expus la vremea de iarnă, îți poate fi de mare folos. 

Găsești acest mod în setările telefonului – pe iPhone, se numește „mod de consum redus”, iar pe Android, se numește „economisire a energiei”.

  • Păstrează-ți telefonul cât de cald posibil

Când telefonul este prea rece, ionii care fac bateria să funcționeze nu se pot mișca.

Încearcă să ții telefonul în locuri călduroase, în buzunarul hainei sau unul interior. Evită să-l ții în poșetă deoarece nu va fi protejat îndeajuns. Pe deasupra, să nu uiți de husă care va fi de mare ajutor în aceste momente, pentru menținerea unei temperaturi optime. Poți intra pe Lerato.ro să vezi oferta de huse pentru telefoane Samsung. Acolo vei găsi o varietate de modele și culori care asigură protecția telefonului tău pe timp de iarnă. 

Pe de altă parte poți folosi căști wireless pentru a limita utilizarea telefonului în exterior, iar atunci când telefonul tău este rece, așteaptă câteva minute să se încălzească înainte de a-l pune la încărcat.

 

  • Ia cu tine un încărcător portabil

În zilele de iarnă este recomandat să ai mereu cu tine un încărcător portabil. Se poate întâmpla să fii în mijlocul unei călătorii în care telefonul tău se închide brusc, din cauza frigului. Atunci, după ce vei aștepta câteva minute să se încălzească, îl poți pune la încărcat și redeschide ulterior. Iată aici și câteva trucuri care te pot ajuta să-ți încarci telefonul mai repede, indiferent de unde te afli.

În concluzie, și telefonul tău are nevoie de pregătiri pentru iarnă, așa că trebuie să tratezi acest fapt cu atenție și seriozitate dacă nu vrei să devină imposibil de utilizat. Fă tot ce ține de tine pentru a-l proteja și ai mereu în vedere să-l ferești de temperaturile scăzute.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy