Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Öt alkalommal zavarták el a medvéket a csendőrök az utóbbi 24 órában

 

Az utóbbi 24 órában négy hívás érkezett a Hargita Megyei csendőrfelügyelőség diszpécserszolgálatához a 112-es egységes segélyhívó számon medve jelenlétére utalva Maroshévízen és Tusnádfürdőn.

„Az első hívás egy maroshévízi nőtől érkezett, aki a Bánffy-fürdő területén látott egy anyamedvét négy bocsával. A helyszínre érkező csendőrök a lakott területen kívülre zavarták az állatokat.

A második hívásban egy férfi számolt be medve jelenlétéről a tusnádfürdői Szent Anna sétányon. A medvét a csendőrök az erdő irányába zavarták.

A harmadik hívás szerda este érkezett, ez alkalommal egy turista értesítette a csendőröket, hogy egy szálloda teraszáról az utcán járó medvét észlelt. A csendőrök ezt a vadat is visszaűzték az erdőbe, majd egy másik medvét vettek észre kijönni az erdőből egy boccsal, így ezt is elkergették.

Az utolsó hívás csütörtök reggel érkezett egy éttermi dolgozótól, aki munkába menet észrevette, hogy a bejárati ajtót felfeszítették. Gyanítva, hogy élelem után kutató medve a tettes, a férfi értesítette a csendőröket, akik viszont már nem találták bent az állatot”, közölte a Hargita megyei csendőrség.

A telefonálók szerint minden esetben élelem után kutattak a medvék.

A csendőrök még egy ideig a környéken maradtak, hogy megbizonyosodjanak a veszély elhárulásáról, az illetékes hatóságokat is értesítettük, egyéb esemény nem történt.

A csendőrök emlékeztetik a polgárokat, hogy valahányszor hasonló esetek tanúi, hívják a 112-t, ne próbáljanak meg beavatkozni, ne etessék a vadállatokat, gondosan tárolják a háztartási hulladékot, és ne menjenek közel a medvékhez fényképkészítés céljából.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük