Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Korlátozott és irányított forgalom 13A jelzésű országúton. Az útszéli fákat ritkítják és távolítják el

A Brassói Regionális Útügyi Igazgatóság bejelenti, hogy pénteken és szombaton (2021 május 14-én és 15-én) 8:00- 16:00 óra között a DN13A jelzésű országúton, 90-95-ös km között, Máréfalva és Homoród között (Csíkszereda- Székelyudvarhely útvonal) a közúti biztonságot veszélyeztető útszéli fák ritkítása és eltávolítása folyik.

Fotó: DRDP Brassó (archív)

Az akciót az útszéli erdőt adminisztráló erdészetek hajtják végre. A forgalmat rövid időre korlátozzák, terelőbójákkal irányítják. A közlekedési rendőrség is részt vesz az akcióban.

“Megemlítjük, hogy ezen a szakaszon sok problémánk van, különösen a hideg évszakban, az úttestre kidőlt fákkal, amelyek akadályozzák a forgalmat. A törvény rendelkezéseivel összhangban az útszéli fákra az erdészeti szabályozás vonatkozik, és csak azok az erdészetek távolíthatják el a fákat, amelyek adminisztrálják az illető erdőrészeket”, közölte a Brassói Regionális Útügyi Igazgatóság

 

.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.