Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Felborult egy üzemanyagszállító tartálykocsi egy Hargita megyei úton

Üzemanyagszállító tartálykocsi borult fel ma reggel az úttesten kívül Vasláb Marosfő felőli bejáratánál.

A gyergyószentmiklósi tűzoltók három csapata vonult a helyszínre két tűzoltóautóval és egy SMURD mentővel.

Az ISU Hargita szóvivője szerint a sofőr sokkos állapotban van, őt a SMURD egység látja el. Egyelőre nem észleltek üzemanyagszivárgást. Tűzbiztonsági intézkedéseket vezettek be.

Frissítés 1: A sofőrt a SMURD egység mentője a gyergyószentmiklósi városi kórházba szállította, szakorvosi ellátásra. A forgalom mindkét irányban áll az 578-as európai úton, a területet kb. 50 méteres körzetben biztosították.

fotó: ISU Hargita

Frissítés 2: Lekapcsolták a jármű akkumulátorát, a területet folyamatos ellenőrzés alatt tartják az ISU Hargita emberei a veszély megelőzése érdekében. Ugyanakkor értesítették a szállítási vállalatot és egy üres tartálykocsit kértek az üzemanyag áttöltése érdekében.

Frissítés 3: A tartálykocsi 20.000 liter gázolajat és 13.000 liter benzint szállított. Nem észleltek szivárgást. Egy tűzoltócsapat egy tűzoltóautóval a helyszínen marad mindaddig míg sikerül az üzemanyagot egy másik tartálykocsiba átüríteni.

11:00 órától felváltva folyik a közlekedés egy sávon.

Frissítés 4: A helyszínre érkező tartálykocsi nem rendelkezik az átürítéshez szükséges műszaki felszereléssel, Târgovișteről várják a szükséges berendezést.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.