Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A pápa látogatása körüli furcsaságok és Magyarország társ-szuverenitása Székelyföldön. Ferencet csak Orbán Viktor fogadja Csíksomlyón, Románia területén

 

Romániában történik…

„Megengedhetetlen a Román Államban, akitől az összes politikus a fizetését kapja, hogy Magyarország miniszterelnöke fogadja Ferenc pápát. A románok nagy szégyene! A románok nagy szégyene!”- Andrei, Kovászna és Hargita megye püspöke.

A helyi román nyelvű sajtó nem említi a pápa 2019 május 31- június 2-i romániai jövetelét, jobban mondva látogatását. Eddigi (január 26) értesüléseim szerint- jól nyissák ki a lelki füleiket és lássák tisztán a dolgokat!- az eddigi értesüléseim szerint, nem jelentették be, hogy az államelnök, vagy a miniszterelnök, vagy valamelyik román képviselő Csíkszereda környékére látogatna a pápa csíksomlyói tartózkodása idején.

A pápát Magyarország miniszterelnöke fogadja, magyar képviselőkkel együtt! A pápa beszédét csak magyar nyelvre fogják fordítani!!!

(…) Jelen pillanatig nem érkezett meghívás az egyházközséghez a katolikus egyháztól. És még ökumenizmusról beszélünk…

Felteszem a kérdést: Mit csinálnak a politikusaink?!?

Mert a pápát Románia elnöke hívta meg, aki katolikus. A média arról beszél, hogy a pápát a Főpapi rezidencián fogadják. Tehát a pátriárka nem megy a reptérre a pápa fogadására. Az elnök hívta meg.

Nem tudom, mi fog történni a megérkezése után. Isten tudja…

Egyet tudok, hogy a politikusaink nincsenek résen! Elfogadhatatlan, hogy egy olyan román államban, amelyik fizetést ad a politikusoknak, a magyar miniszterelnök fogadja! A románok nagy szégyene!”

Reméljük, hogy a normalitás ezen megszegése, hogy elegánsan fejezzem ki magam, nem marad észrevétlenül, és a gyűlésen (ahol a fenti beszéd elhangzott) jelen levő pártok képviselői állást foglalnak, nemcsak közvetítenek Bukarest felé, hanem közvetlen részvétellel oldják meg ezt a megalázó helyzetet, mert az Alkotmány 1. cikke szerint: „Románia egy szuverén, független, egységes és oszthatatlan nemzeti állam.”

Csak képzeljék el milyen benyomást kelt Romániáról világban, hogy Ferenc pápát egy másik állam miniszterelnöke fogadja, aki néhány éve úgy járkál román földön, mint otthon! Még erőltessék meg a képzeletüket és képzeljenek el egymillió zarándokot, ennyit várnak Csíksomlyóra, a latinul folyó misét és ezt csak magyar nyelvre fordítják.

Túl kicsi vagyok ahhoz, hogy változtassak valamin, de remélem, hogy Andrei püspök üzenete eléri célját és kiigazítódik ez a súlyos tévedés. „Csak az igazi hit és szeretet nyitja meg az utat a közösséghez.”

Mihaela Aionesei

Forrás: ziaristionline.ro

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.