Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita Megye Tanácsa ismét szemet vetett a Békási szorosra

 

Hargita Megye Tanácsa ismét bíróságon követeli a Békás-szorost, holott évekig tartó perek után már jogerős ítélet született, amelynek értelmében a terület Neamț megye határain belül marad.

„Nem értem, ezúttal sem hoztak fel semmi újat. Ugyanaz a per, amelyet a Gyergyószentmiklós Városháza indított a múltban a 700 hektár miatt. Vagy választási célokra használt téma, vagy más szubsztrátumai vannak, mert jogilag ugyanaz a lehatárolási jegyzőkönyv.

Semmi újat nem találtak ki, csak annyit, hogy nem Gyergyószentmiklóssal perelünk, ami egy 2011-től egészen a közelmúltig tartó folyamat volt, ahol mindenki féltéglával verte a mellét és az elért nagy sikerekről számolt be… Sok volt a politikai spekuláció ebben a témában, és úgy tűnik, hogy ugyanaz van most is. Új elemek nem kerültek be az aktába, pontosan ugyanezen az alapon történik a pereskedés a Hargita Megyei Tanáccsal. Valószínűleg amikor választások lesznek, néhányan a határokért küzdenek majd.  Legalábbis nagy médiaháború lesz” – mondta Neamț prefektusa, Adrian Niță a Ziar Piatra Neamț című kiadványnak.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.