Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita Megye Tanácsa: A biztonság és az idegenforgalom fejlesztése érdekében végzett beruházások prioritást élveznek

Az előző évi költségvetési többlet felhasználása a beruházások és fejlesztések finanszírozási forrásaként, az oltásturizmus hatásainak ellensúlyozása voltak a Megyei Tanács január 29-én online tartott rendkívüli ülésének fő témái.

Figyelembe véve az állandó érdeklődést a polgárok számára biztonságos megye kialakítása és a minőségi orvosi szolgáltatások iránt, az ülés megnyitóján Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke a neamti és bukaresti kórházban zajló események kapcsán arról tájékoztatta a tanácsosokat, hogy a vállalkozóktól kapott 100 ezer lej összegű támogatást tűzmegelőzési intézkedésként használják fel  tűzjelző rendszer telepítésére, a csíksomlyói kórház számára. Ugyanakkor a magánszektorhoz fordult, hogy lehetőség szerint nyújtson szponzorálást, amelyet a régió kórházainak biztonságának megerősítése érdekében használnak fel.

A turizmus fejlesztése és következésképpen új munkahelyek teremtése a borszéki multifunkcionális fürdőközpont beruházásainak befejezésével a megbeszélésen tárgyalt témák egyike volt. Borboly Csaba kifejezte reményét, hogy a közeljövőben történő belsőépítészet révén, bútorokkal és egyéb funkcionalitási felszerelésekkel felruházva ez a központ bekerül a turisztikai hálózatba. A beruházás befejezéséhez 2085, 26 ezer lej összeget különítenek el.

A beruházás megvalósítási szakaszával kapcsolatos részletekért felkereshetik a következő linket: http://investitii.hargitamegye.ro/node/14816/slide

Az oltási központ megnyitása Balánbánya városában az ülés fontos napirendi pontja volt, tekintettel az oltásturizmus jelenségének elterjedésére, a lakosság számára nagyon fontos tisztában lenni a helyi források felhasználásának fontosságával, mindez pozitív hatással lévén a fejlődésre, a gazdasági fellendülésre és az idegenforgalomra, valamint a normális életbe való visszatérésre.

Az ülés a következő linken megtekinthető: https://fb.watch/3jqOEEPAkg/

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.