Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

CJ Harghita susţine persoanele care au fost atacate de urs să dea în judecată Ministerul Mediului, pentru despăgubiri

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Consiliul Judeţean Harghita va susţine persoanele care au suferit răni în urma unor atacuri ale ursului să dea în judecată Ministerul Mediului, pentru obţinerea de despăgubiri, întrucât actuala legislaţie nu permite acordarea de compensanţii decât pentru pagubele produse de animale sălbatice în culturile agricole sau în gospodării. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat pentru AGERPRES că s-a discutat cu un avocat din Miercurea Ciuc, care să reprezinte în instanţă victimele atacurilor de urs şi care să facă toate demersurile, ţinând cont că persoanele în cauză sunt ‘oameni simpli şi foarte mulţi dintre ei nu vorbesc limba română’.

‘Acum încercăm să facilităm şi să-i ajutăm, pentru că aceşti oameni sunt oameni simpli, care niciodată nu au fost la instanţă, foarte mulţi nici nu vorbesc limba română. Noi încercăm să discutăm cu un avocat din Miercurea Ciuc, aşteptăm răspunsul domnului avocat şi atunci îi vom pune pe aceşti oameni în legătură cu el, care va face demersurile. Nu este în regulă că nu există cadrul legal pentru plata despăgubirilor. Aceşti oameni sunt oameni simpli, de obicei zilieri, care trăiesc din venitul din ziua respectivă, fără niciun fel de asigurare’, a declarat Borboly Csaba.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.