Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

(Pontosítások) A tanulók teszteléséhez szükséges beleegyezési űrlap végleges változata

Az Oktatási Minisztérium és az Egészségügyi Minisztérium elkészítette a hozzájárulási űrlapot a Covid-19 tüneteit mutató tanulók teszteléséhez.

Az űrlapot a szülők innen tölthetik le.

Az egészségügyi minisztérium facebook oldalán pontosítják, hogy a szülőnek joga és NEM kötelessége beleegyezését adni a mintavételhez a Covid-19 gyorsteszt elvégzéséhez.

Az edu.ro oldalon a következő pontosításokat tették közzé:

Az Oktatási Minisztérium támogatja a SARS-CoV-2 vírusos megbetegedések megelőzésére és leküzdésére irányuló megelőző intézkedések alkalmazását az oktatáshoz való jog és az egészséghez való jog biztosítása érdekében, a hatályos jogi keretek szigorú betartásával.

A két minisztérium közös kiadványában megmagyarázzák: amennyiben a tanórák alatt a tanulók belázasodnak vagy a SARS-CoV-2 fertőzésre utaló specifikus tünetek jelentkeznek náluk, a gyermeket elkülönítik. Ha van szülői beleegyezés, elvégzik a gyorstesztet az iskolai rendelőben. Ha a diák 18 éves saját maga írja alá a beleegyezést. Ha a szülő nem adott írásos beleegyezést, akkor a tanulót a családorvoshoz irányítják. Ugyanez érvényes abban az esetben, ha az iskolának nincs orvosi rendelője.

Letesztelik a tanulóval érintkező kontaktszemélyeket a diákok köréből, illetve a tanárokat is, akik a gyerekkel érintkeztek.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.