Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Románia Modernizálásáért Országos Koalíció (CNMR): Tőkés áruló. Xenofób nyilatkozatok Halottak Napján

 

Tőkés László EP képviselő, az EMNT elnöke, aki xenofób nyilatkozataival traktál minket, csütörtökön, 2018 november 1-jén, Halottak Napján, egy sor megdöbbentő és ellentmondásos kijelentést tett, megjegyezve többek között, hogy nem ért egyet az EB elnöke, Jean Claude Junker által mondottakkal, aki kijelentette, hogy az EU tag Románia nemzeti ünnepe tulajdonképpen az egész Európa ünnepévé vált.

Ne felejtsük el, hogy ugyancsak Tőkés László hasonlította vérszegény népirtáshoz Románia regionalizációját, azt állítva többek között, hogy Tusnádfürdő egy autonóm település az autonóm Székelyföldön. Ugyancsak ő a szerzője és kezdeményezője annak a Magyarország miniszterelnökéhez intézett aberráns kérelemnek, hogy egy olyan nemzeti együttműködési rendszert hozzon létre, amely protektorátusa alá venné Erdélyt, mint Ausztria Dél Tirolt.

Tekintve, hogy Tőkés László ilyen irányú nyilatkozatai egyre sokasodnak, szükséges, hogy a románok állást foglaljanak e sértő és veszélyesen szélsőséges nyilatkozatokkal szemben, valamint közös és szilárd hozzáállást tanúsítsanak, amikor a román állam területi integritását és függetlenségét támadják.

„Tőkés úr, ne ássa ki a halottakat, pont Halottak Napján, mert a végén még kísérteni fogják! A tisztelet és érzékenység óriási hiánya ez, a követeléseit támogató magyarokkal szemben is, akik halottaikra emlékeznek! Nem beszélve a többségi románokról, akiket iszonyúan irritál! Tőkés László a jóérzés és ésszerűség határait feszegeti, azon az elven, hogy üss és fuss! Az ország számára különleges jelentőségű pillanatokban támad, azt az országot, amelyik megadott neki mindent, amit kívánt, mert feltehetően ez a küldetése!” mondta Maria Grapini európai parlamenti képviselő és a CNMR alelnöke.

„Tőkés László a keblünkön melengetett kígyó, akinek meg kellene tiltani, hogy Romániába belépjen”, mondta Florian Bichir történész, a CNMR alelnöke.

„Tőkés László, Románia által a legmagasabb közigazgatási és erkölcsi méltóságokkal jutalmazott ember, EP képviselőtől Románia Csillaga lovagi fokozatának kitüntetéséig, egy hazaárulónak, egy sarlatánnak bizonyult, aki becsapta a román népet, a revizionista Magyarország érdekeit szolgálva. Másrészt üdvözlöm és köszönöm az EB elnöke által Románinak hozott kis erkölcsi kárpótlását, amellyel 1918 December 1-jét az egész Európa ünnepévé nyilvánította”, mondta Alexandru Cumpanasu, a CNMR elnöke.

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük