Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A SZNT elégedetlen azzal a ténnyel, hogy még nincs jogalap a nemzeti régiók aláírásainak további gyűjtésére

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) csütörtökön kiadott nyilatkozatában kifejezte elégedetlenségét azzal a ténnyel szemben, hogy a sajtóban megjelenő hírek ellenére továbbra sem áll fenn jogalap a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés aláírásainak folytatására, írja az MTI.

Izsák Balázs, a SZNT elnöke által aláírt közlemény szerint az Európai Bizottság Főtitkárságától válasz érkezett a SZNT által az EB alelnökének, Vera Jourovának címzett levélre. A levél szerint a Bizottság visszamenőlegesen szándékozik elismerni a május 7. után összegyűjtött aláírásokat, de ez az Európai Parlamenttől és az Európai Tanácstól is függ. A kezdeményezőket azonban tájékoztatták arról, hogy ha továbbra is a saját felelősségükre folytatják az aláírások gyűjtését, fennáll annak a veszélye, hogy a május 7. után összegyűjtött aláírásokat nem veszik figyelembe.

“Biztosak vagyunk abban, hogy az aláírásgyűjtés jogi alap nélkül nem folytatható. Meggyőződésünk, hogy az embereket nem lehet arra ösztönözni, hogy támogassanak egy kezdeményezést, hogy aztán később megsemmisítsék az aláírásokat. Meggyőződésünk, hogy a személyes adatok védelméről szóló törvényt sértő intézkedés nemcsak a polgári bizottság tagjait teszi ki a pénzbírság kockázatának, hanem magát az ügyet is veszélybe sodorja “- olvasható a közleményben.

A SZNT arról tájékoztat, hogy eddig a jogi utat követte, és nem szándékozik attól eltérni.

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük