Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Rendkívül hideg idő lesz hétfőig

Az Országos Meteorológiai Hivatal előrejelzése szerint ma déltől hétfőn 10:00 óráig fokozott lehűlésre számíthatunk országszerte.

Főleg éjszaka és reggel lesz fagy, kezdetben a nyugati, északi, észak-keleti és központi térségben, majd az ország többi részében is. A minimális hőmérséklet átlagban mínusz 18 és mínusz 8 fok között lesz, az erdélyi medencékben akár mínusz 20 fok alá is süllyedhet. A nappali hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 2 fok között ingadozik.

Ugyancsak ma déltől holnap (február 12) 18:00 óráig az ország nagy részében felerősödik a szél; időszakosan hóvihar és jegesedés lesz az észak-nyugati, északi, központi, keleti és délkeleti országrészekben.

Csütörtökön és a péntekre virradó éjszaka a régiók többségében csapadékra lehet számítani: előbb eső, majd havazás formájában. Újabb hóréteg rakódik le, helyenként jelentős mennyiségben. A szél országszerte felerősödik, fokozva a hidegérzetet, sebessége elérheti az 55… 65, átmenetileg a 70… 80 km/h-t főleg a központi, déli és keleti részeken. Moldvában, Munténiában, Dobrudzsában, Erdélyben, Máramarosban és a hegyvidéken hóvihar is előfordulhat.

A szél szombaton is hevesen fog fújni időközönként, de kisebb kiterjedésű területeken, főként a hegyvidéken és Moldvában.

Narancssárga szél- és hóvihar riadó van érvényben a Bánsági-hegyek, a Déli-Kárpátok és a Kárpát-kanyar vidékére.

A meteorológusok szerint csütörtökeste 6 órától péntek este 6 óráig az említett vidékeken 1500 méter fölötti magasságban nagy erővel fog fújni a szél, a széllökések meghaladhatják a 110-130 kilométer/órás sebességet. A csütörtökről péntekre virradó éjszaka havazásra és hóviharokra kell számítani. A látási viszonyok jelentősen csökkenek, esetenként 50 méter alá.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük