Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Havazásra és erős szélre figyelmeztetnek a meteorológusok

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) Hargita megyére, de az ország más megyéire is érvényes sárga figyelmeztetést adott ki havazásra és erős szélre. A meteorológusok jelentése szerint országszerte terjeszkedik az eső és havas eső formájában hulló csapadék, és jegesedés várható.

December 7-én reggel 6:00 órától december 8-án 18:00 óráig Erdély déli és keleti részén, Moldva északi és központi részén és a hegyvidéken főleg havaseső formájában várható csapadék. Hóréteg rakódik le a hegyekben és a szubmontán övezetekben. A magas hegyvidéken, valamint Moldvában szűkebb területeken a szél felerősödik, sebessége eléri a 45-55 km/h-t, és hóvihar keletkezik.

December 6-án 22:00 órától december 8-án 18:00 óráig jelentős mennyiségű csapadék, a szél felerősödése és jegesedés várható. Ebben az időszakban a csapadék délnyugat felől minden régióra kiterjed, mennyisége meghaladja a 15…20 l/nm-t, szűkebb területeken, különösen a délkeleti országrészben a 30…40 l/nm-t.

A domb- és hegyvidéki területeken, illetve helyenként az ország középső részén, északon és északkeleten a csapadék elsősorban havazás, havas eső formájában, a déli és délkeleti tájakon eső formájában jelenik meg. Kisebb területeken jég képződik Erdélyben és Moldovában.

Kedd második felétől (december 7-től) keleten, délkeleten, a délnyugati végeken és átmenetileg a magashegységben megélénkül a szél, 45…55 km/h sebességgel fúj.

Megjegyzés: Szerda reggeltől (december 8.) a keleti és délkeleti tájékra korlátozódik a csapadékterület.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.